Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tanskan Soldiers of Odin lopettaa toimintansa – haluaa ottaa etäisyyttä Suomen katupartioihin

Soldiers of Odin sulkee Tanskassa toimistonsa, koska ei halua leimautua äärioikeistolaiseksi eikä natsijärjestöksi.

Ulkomaat
 

Kiihkokansallisen Soldier of Odin -katupartiojärjestön Tanskan osasto lopettaa toimintansa, kertoo tanskalainen radiokanava Radio24syv verkkosivuillaan.

Järjestö sulkee toimistonsa, koska ei halua leimautua äärioikeistolaiseksi- eikä natsijärjestöksi.

Soldiers of Odinin tiedottaja kertoi toiminnan lakkauttamisesta tanskalaiselle radiokanavalle vain pari päivää sen jälkeen, kun kanava oli lähettänyt järjestön toiminnasta kriittisen ohjelman.

Järjestön tanskalainen tiedottaja sanoo, että tarkoitus on ottaa etäisyyttä suomalaiseen emojärjestöön.

”Lopetamme, koska haluamme ottaa etäisyyttä suomalaiseen Soldiers of Odiniin emmekä ylipäätään halua, että meidät liitetään uusnatseihin tai oikeistoradikaaleihin”, tiedottaja Arne Andersen kertoi Radio24syv:lle.

Radiokanava kertoo paljastaneensa Soldiers of Odinin kytkökset moottoripyöräjengeihin ja äärioikeistolaisiin ryhmiin sekä suomalaiseen emojärjestöön, jota radiokanava kuvailee natsijärjestöksi.

Kaupunkien kaduilla partioiva Soldiers of Odin perustettiin Kemissä lokakuussa 2015. Useilla järjestön suomalaisilla johtohahmoilla on väkivaltarikostausta. Perustaja Mika Ranta on kertonut julkisuudessa olevansa kansallissosialistisen Suomen Vastarintaliikkeen jäsen.

Järjestö on kiistänyt olevansa rasistinen tai rikollinen järjestö ja sanonut partioivansa kaduilla lisätäkseen ihmisten turvallisuuden tunnetta.

Soldiers of Odin on levinnyt Suomesta kansainvälisen julkisuuden saattelemana Tanskan lisäksi ainakin Norjaan, Viroon ja Ruotsiin.

Ilmoitus toiminnan lopettamisesta ei ilahduttanut Soldiers of Odinin kaikkia jäseniä Tanskassa. Järjestön verkkosivuilla käytiin katkeraa keskustelua siitä, voivatko muutamat johtohenkilöt lopettaa koko verkoston toiminnan, Radio24syv kertoo.

Järjestöllä oli partiointitoimintaa ainakin Frederikshavnissa, Odensessa, Lyngbyssä, Kööpenhaminassa ja Ronnessa, ja se suunnitteli levittäytyvänsä myös muihin Tanskan kaupunkeihin.

Arne Andersenin mukaan katupartiotoimintaa aiotaan kuitenkin jatkaa, mutta uudenlaisella toiminta-ajatuksella.

”Uusi ryhmämme tukeutuu dialogiin ja konfliktinratkaisuun”, hän sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat