Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pohjois-Korea väittää testanneensa onnistuneesti ”ohjusmoottoria”

Ulkomaat
 
KCNA / Reuters
Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-Un seurasi ohjuskoetta 2. huhtikuuta.
Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-Un seurasi ohjuskoetta 2. huhtikuuta. Kuva: KCNA / Reuters

Pohjois-Korea väitti lauantaina testanneensa onnistuneesti mannertenvälisen, ballistisen ohjuksen laukaisun mahdollistavaa moottoria, kertoo uutistoimisto AFP. Laite mahdollistaisi maan mukaan ydiniskun tekemisen Yhdysvaltain maaperälle.

Pjongjang on viime aikoina väittänyt useita kertoja tehneensä läpimurtoja ydinaseiden ja ohjusten suhteen. Asiantuntijat ovat suhtautuneet väitteisiin epäilevästi ja uskovat, että niiden taustalla voi olla maan johdon pyrkimys korostaa saavutuksiaan ensi kuun tärkeää puoluekokousta varten. Kokous on ensimmäinen laatuaan 36 vuoteen.

Useimmat asiantuntijat uskovat, että maa on vielä vuosien päässä ballistiseen ohjusiskuun tarvittavasta suorituskyvystä.

Pohjois-Korean virallisen uutistoimiston KCNA:n mukaan maan johtaja Kim Jong-Un valvoi ohjuskoetta henkilökohtaisesti, kertoo AFP. Maan johtava lehti on julkaissut väitetystä tilanteesta kuvia.

Jännitteet Koreoiden välillä ovat kasvaneet alkuvuodesta, kun Pohjois-Korea suoritti neljännen ydinkokeensa. Sen johdosta YK:n turvallisuusneuvosto asetti Pohjois-Korean ydinohjelmalle tiukimmat sanktiot tähän asti. Pohjois-Korean valtion mediassa on viime viikkoina uhattu toistuvasti Etelä-Koreaa ja Yhdysvaltoja ydiniskuilla.

Viime viikkojen uhkauksia ovat siivittäneet Pohjois-Korean väitteet, että se on onnistunut rakentamaan ohjuksiin soveltuvan ydinkärjen.

Reuters
Pohjois-Korea esitteli sotilaslennokkejaan viime lokakuussa maan pääkaupungissa Pjongjangissa.
Pohjois-Korea esitteli sotilaslennokkejaan viime lokakuussa maan pääkaupungissa Pjongjangissa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat