Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Itävalta haluaa Hitlerin synnyinkodin yksityiseltä omistajalta – uusi laki suunnitteilla

Maan pyrkimyksenä on estää se, että talosta tulisi uusnatsien pyhiinvaelluskohde.

Ulkomaat
 
HS–AFP
Wikimedia Commons
Adolf Hitlerin kotitalon edustalla Pohjois-Itävallassa on muistokivi fasismin uhreille.
Adolf Hitlerin kotitalon edustalla Pohjois-Itävallassa on muistokivi fasismin uhreille. Kuva: Wikimedia Commons

Itävalta haluaa pakkolunastaa Adolf Hitlerin synnyinkodin sen nykyiseltä, yksityiseltä omistajalta, kertoo uutistoimisto AFP lauantaina. Pyrkimyksenä on estää paikan muodostuminen uusnatsien pyhiinvaelluskohteeksi sekä lopettaa katkera, vuosia kestänyt oikeustaistelu.

”Tarkastelemme tällä hetkellä uuden lain luomista, jonka myötä omistajuuden vaihdos olisi pakollinen ja kiinteistö siirtyisi Itävallalle”, sanoi sisäministeriön edustaja Karl-Heinz Grundböck.

”Olemme tulleet vuosien aikana siihen tulokseen, että pakkolunastus on ainoa keino estää rakennuksen joutuminen natseja kannattavien tahojen käyttöön.”

Valtio tarjoaisi kuitenkin hyvitystä nykyiselle omistajalle, hän lisäsi.

Hitlerin synnyintalo sijaitsee Pohjois-Itävallassa Braunau am Innin kylässä. Talo on ollut tyhjillään vuodesta 2011, kun kiista maan hallituksen ja talon omistajan, Gerlinde Pommerin, välillä alkoi.

Pommerin suku on omistanut talon yli vuosisadan ajan, vuodesta 1889. 1970-luvulla Itävallan hallitus vuokrasi kiinteistön Pommerilta ja muunsi sen vammaiskeskukseksi.

Järjestely kuitenkin keskeytyi viisi vuotta sitten, kun talon omistaja kieltäytyi antamasta lupaa talon korjaustöille. Hän myös torjui sisäministeriön tekemän tarjouksen.

Talo kuuluu kaupungin historialliseen keskustaan ja on suojeltu kohde. Sen edustalla järjestetään vuosittain fasismia vastustava tapahtuma Hitlerin syntymäpäivänä huhtikuussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat