Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Belgiassa pidätetty Mohamed Abrini myönsi olevansa turvakamerakuvan ”hattupäinen mies”

Brysselissä oli jälleen lauantaina suuri poliisioperaatio, mutta ketään ei pidätetty terroristijahdissa.

Ulkomaat
 
Reuters
Perjantaina pidätetty Mohamed Abrini on tunnustanut olevansa Zaventemin lentokentän turvakamerakuvissa näkyvä hattupäinen mies.
Perjantaina pidätetty Mohamed Abrini on tunnustanut olevansa Zaventemin lentokentän turvakamerakuvissa näkyvä hattupäinen mies. Kuva: Reuters

Perjantaina Brysselissä pidätetty Mohamed Abrini on myöntänyt olevansa turvakameran tallentama ”hattupäinen mies”, Belgian yleinen syyttäjä kertoo.

Abrini tallentui kameraan Brysselin lentokentällä 22. maaliskuuta yhdessä kahden itsemurhapommittajan kanssa. Abrini poistui jostakin syystä poistui paikalta ennen kuin kaksi pommittajaa räjäyttivät itsensä väkijoukon keskellä.

”Hän tunnusti olleensa rikospaikalla. Hän selitti heittäneensä takkinsa roskikseen ja myyneensä hattunsa myöhemmin”, syyttäjäntoimisto kertoi tiedotteessa uutistoimisto AFP:n mukaan.

Abrini pidätettiin Brysselin Anderlechtissä perjantaina.

Abrinia ja toista perjantaina pidätettyä miestä, Osama Krayemia, syytetään osallisuudesta terroristisiin murhiin. Yhteensä kuusi ihmistä pidätettiin Belgian terroristiratsioissa perjantaina.

Belgian median mukaan Krayem on Ruotsin kansalainen, mutta viranomaiset eivät ole vahvistaneet tätä.

Pidätyksiä pidetään merkittävänä takaiskuna jihadistijärjestö Isisin terroristisolulle, jonka uskotaan toteuttaneen Pariisin marraskuiset iskut ja Brysselin terrori-iskut maaliskuussa.

Pariisin iskuissa kuoli 130 ihmistä, Brysselin iskuissa 34.

Syyttäjän mukaan Abrinia epäillään kytköksistä myös Pariisin iskuihin.

Syyttäjän tiedotteen mukaan kahta muuta perjantaina pidätettyä miestä epäillään avunannosta Abrinille ja Krayemille.

Lisäksi kaksi muuta Abrinin seurassa pidätyshetkellä ollutta henkilöä vapautettiin lauantaina kuulustelujen jälkeen.

Belgian poliisi teki jälleen lauantaina suurratsian, joka liittyi Brysselin terrori-iskuihin, paikallinen media ja kansainväliset uutistoimistot kertoivat.

Reutersin mukaan operaatiossa Etterbeekin kunnassa Brysselissä ei kuitenkaan pidätetty ketään.

Belgian ranskankielinen yleisradio RTBF kertoi verkkosivuillaan, että operaatioon osallistui viisikymmentä poliisia. Kohteena oli RTBF:n mukaan Chassen naapurustossa sijaitseva varasto. Asukkaat evakuoitiin paikalta ja tie suljettiin.

Paikalla oli myös pelastusyksikkö sekä aiemmin päivällä pommiryhmä. RTBF:n mukaan erikoisjoukot olivat poistuneet paikalta kello 13.30 paikallista aikaa.

Uutistoimisto Reutersin paikalla olleen toimittajan mukaan poliisi ja tarkka-ampujat tekivät ratsian rakennukseen Etterbeekissä ja evakuoivat asukkaat.

Kyseessä oli asuinrakennus, jonka alakerrassa on kauppa, Reuters kertoo. Iltapäivällä Suomen aikaa operaatio oli ohi, eikä ketään pidätetty, Reuters raportoi.

Belgian yleisen syyttäjän mukaan ratsiassa ei löytynyt aseita tai räjähteitä.

Oikaisu kello 16.06: Jutussa kirjoitettiin aluksi virheellisesti, että lauantain operaatiossa olisi pidätetty kuusi ihmistä. Ketään ei kuitenkaan tiettävästi pidätetty. Korjattu Etterbeekin sijaintitietoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat