Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Clinton huono, Trump vielä huonompi – mielipidetiedustelu kertoo synkkiä lukuja ehdokkaista

Ulkomaat
 
Näin valitaan Yhdysvaltojen presidentti
Näin valitaan Yhdysvaltojen presidentti
Yhdysvaltojen presidentin valinta on monivaiheinen kisa, joka huipentuu marraskuussa 2016. Grafiikkavideo selittää päävaiheet alle kahdessa minuutissa.

Amerikkalaisilla ei näyttäisi olevan hyviä vaihtoehtoja marraskuun presidentinvaaleissa.

Enemmistö amerikkalaisista kun ei ole tyytyväinen sen paremmin demokraattien presidenttiehdokkuutta havittelevaan Hillary Clintoniin kuin republikaanien Donald Trumpiinkaan.

AP-GfK:n mielipidetiedustelun mukaan 55 prosenttia haastatelluista arvioi mielikuvansa Clintonista negatiiviseksi. Trumpista vastaavan käsityksen oli saanut peräti 69 prosenttia.

”En luota kumpaankaan ehdokkaaseen. Aiemmissa vaaleissa olen tuntenut vahvasti ehdokkaita kohtaan, mutta tällä kertaa tilanne on erilainen. Mutta jos vaalit olisivat tänään, kai äänestäisin Clintonia”, huokasi 26-vuotias opiskelija Devin Sternadre Ohiosta uutistoimisto AP:lle.

”Toivon, että vaihtoehtoja olisi enemmän.”

Mielipidekyselyn mukaan lähes puolet äänioikeutetuista sanoi ainakin harkitsevansa Clintonin äänestämistä. 63 prosenttia puolestaan totesi, etteivät he ehdottomasti äänestäisi Trumpia kansanvaalissa.

Kolmen lapsen äiti, republikaanien Lara Robles Teksasista, kertoi AP:lle äänestävänsä Clintonia, jos Trump on hänen vastaehdokkaansa.

”Vaikka Clinton vaihtanut mielipidettään monessa asiassa, äänestäisin silti häntä. En vain pidä Trumpista persoonana, hänellä ei ole mitään suodatinta suussaan”, Robles koki.

Puolueiden sisällä demokraattien kannattajista 70 prosenttia suhtautui Clintoniin myönteisesti, kun taas republikaaneista Trumpista positiivisesti ajatteli vain 53 prosenttia.

”Haluan, ettei presidentti aiheuta ongelmia maallemme. Ja sitä Trump tekisi”, republikaanien 54-vuotias Steve Fantuzzi Chigagosta arvioi.

”Hillary on ihan OK. Ei minulla ole ongelmia hänen kanssaan.”

Tällainen mies on presidentiksi haluava Donald Trump
Tällainen mies on presidentiksi haluava Donald Trump
Yhdysvaltojen presidentiksi haluava miljardööri Donald Trump on möläyttelijä, joka on suututtanut monet. Suorapuheisuudestaan huolimatta noin neljäsosa republikaanisen puolueen kannattajista haluaa hänet presidenttiehdokkaakseen.
Shannon Stapleton / Reuters
Hillary Clinton New Yorkissa perjantaina.
Hillary Clinton New Yorkissa perjantaina.
Carlo Allegri / Reuters
Donald Trump tiistaina New Yorkissa.
Donald Trump tiistaina New Yorkissa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat