Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Afgaanipojan viesti valtameren taakse pelasti pakolaiset salakuljettajan autosta – ”No oksijan in the car”

Ahmed sai lähetettyä salakuljettajan kuorma-auton tavaratilasta tekstiviestin avustusjärjestön työntekijälle, joka hälytti poliisit.

Ulkomaat
 
PASCAL ROSSIGNOL / Reuters
Afgaanipoika sai avustustyöntekijältä kännykän, kun Calais’n pakolaisleiri maaliskuussa purettiin.
Afgaanipoika sai avustustyöntekijältä kännykän, kun Calais’n pakolaisleiri maaliskuussa purettiin. Kuva: PASCAL ROSSIGNOL / Reuters

Nuori afgaanipoika pelasti itsensä ja 14 tukehtumaisillaan ollutta aikuista salakuljettajan kynsistä Britanniassa tekstiviestillä, uutistoimisto AFP kertoo.

Kuusi- tai seitsemänvuotias Ahmed lähetti kylmäkuljetusauton tavaratilasta tekstiviestin brittiläiselle avustusjärjestön vapaaehtoistyöntekijälle Inca Sorrellille, joka oli antanut puhelimen aikaisemmin Ahmedille Calais`n pakolaisleirillä Ranskassa.

Tekstiviestissä Ahmed pyysi Sorrellilta apua, sillä kuorma-auton tavaratilasta oli loppumassa happi.

New Yorkissa ollut Sorrell sai Ahmedin viestin ja otti yhteyttä kollegaansa Britanniassa. Kollega hälytti poliisin, joka löysi kuorma-auton.

Brittiläisen The Guardian -lehden mukaan poliisi puhui Ahmedin kanssa puhelimessa tulkin välityksellä ja jäljitti puhelun perusteella kuorma-auton sijainnin.

Poliisit pelastivat kyydissä olleet viisitoista pakolaista ja pidättivät yhden miehen epäiltynä ihmissalakuljetuksesta.

Oli pieni ihme, että nuorella afgaanipojalla oli toimiva puhelin mukanaan kuorma-auton tavaratilassa. Sorrell oli antanut puhelimen Ahmedille maaliskuussa, kun Calais`n leiri purettiin.

Puhelimessa oli puheaikaa ja Sorrellin numero tallennettuna.

Ohjeeksi Ahmed oli saanut soittaa, mikäli hän on vaarassa.

Calais`n leiriltä Ahmed aloitti isoveljensä kanssa matkan Britanniaan, joka on unelmien päämäärä tuhansille pakolaisille.

Britanniaan saavuttuaan Ahmed oli lähettänyt Sorrellille viestin, että pääsi turvallisesti perille. Seuraavassa viestissä oli kuitenkin hätääntyneempi sävy:

"I ned halp darivar no stap car no oksijan in the car no sagnal iam in the cantenar. Iam no jokan valla”, kirjoitti Ahmed huonolla englannilla.

”Tarvitsen apua, kuljettaja ei pysäyty autoa, autossa ei ole happea eikä kännykkäkenttää, olen tavaratilassa. En pelleile, Jumalan nimeen.”

Britannian poliisi vahvisti, että kuorma-auto pysäytettiin huoltoasemalla Leicestershiressa, AFP kertoo. 14 ihmistä pidätettiin epäiltyinä laittomasta maahantulosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat