Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

David Cameron myönsi olleensa huolimaton perheensä verojärjestelyjen suhteen – ”Tämä ei ole ollut hieno viikko”

David Cameron yritti rauhoitella kasvavaa kritiikkiä lauantaina myöntämällä avoimesti, että hänen olisi pitänyt perehtyä perheensä verojärjestelyihin paremmin.

Ulkomaat
 
Reuters
David Cameron puhui konservatiivipuolueen kevätkokouksessa Lontossa lauantaina.
David Cameron puhui konservatiivipuolueen kevätkokouksessa Lontossa lauantaina. Kuva: Reuters

Britannian pääministeri David Cameron sanoi lauantaina, että hänen olisi pitänyt perehtyä paremmin perheensä verojärjestelyihin. Avoimella tunnustuksella hänen arvellaan pyrkivän kohentamaan asemaansa pääministerinä.

”Tämä ei ole ollut hieno viikko. Tiedän, että minun olisi pitänyt hoitaa tämä paremmin ja olisin voinut hoitaa tämän paremmin. Tästä on otettava opiksi, ja niin aion tehdä”, Cameron sanoi konservatiivipuolueen kokouksessa Lontoossa.

Uutiset Cameronin ympärillä ovat jatkuneet jo lähes viikon sen jälkeen, kun Panaman papereiksi nimetty tietovuoto paljasti hänen isänsä perustaneen veroparatiisiyhtiön, uutistoimisto Reuters kertoo.

Cameron myönsi torstaina, että hän on hyötynyt taloudellisesti jo edesmenneen isänsä veroparatiisiyhtiöstä. Pääministeri sanoi kuitenkin myyneensä vaimonsa kanssa yhtiön osakkeet vuonna 2010 noin 37 000 euron hintaan ja korosti, ettei hänellä ole mitään salattavaa.

Cameronia on paljastuksen jälkeen vaadittu Britanniassa kuitenkin jopa eroamaan.

Lauantaina Cameron ilmoitti julkistavansa myös kaikki verotietonsa, niin nykyiset kuin vanhatkin, koska hän haluaa olla asiassa täysin avoin.

Cameronin tunnustus tuli konservatiiviselle hallitukselle vaikeiden aikojen jälkeen. Puolue on jakautunut siitä, pitäisikö Britannian erota EU:sta vai ei, etuisuuksien leikkauksia on jouduttu perumaan, ja Cameronia on moitittu siitä, ettei hän ole suojellut terästeollisuutta.

Ensi kuussa britit äänestävät aluevaaleissa, ja kesäkuussa järjestetään kansanäänestys siitä, pitäisikö Britannian erota EU:sta. Cameron on kampanjoinut voimakkaasti EU:n puolesta.

Miten veronkierto toimii?
Miten veronkierto toimii?
Tällä viikolla on puhuttu paljon Panaman papereista ja veroparatiiseista. Me selitämme mistä oikeastaan on kyse.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat