Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kabulissa räjähti diplomaatti­alueella – John Kerry päätti hetkeä aikaisemmin yllätys­vierailunsa

Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry oli liikkunut diplomaattialueella vain muutama tunti ennen räjähdyksiä.

Ulkomaat
 
JONATHAN ERNST / Reuters
Kuva: JONATHAN ERNST / Reuters

Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa on sattunut ainakin kaksi voimakasta räjähdystä pian sen jälkeen, kun Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry päätti vierailunsa maassa.

Räjähdykset tapahtuivat pääkaupungin diplomaattialueella. Alueella kuultiin myös laukauksia, Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo.

Kabulin poliisipäällikkö Abdul Rahman kertoi AFP:lle, ettei räjähdyksissä kuollut kukaan. Rahmanin mukaan alueelle ammuttiin raketti.

Kukaan ei toistaiseksi ole ilmoittautunut iskun tekijäksi. Ääri-islamilainen Taliban on kuitenkin tehnyt toistuvasti iskuja pääkaupunkiin.

Uutiskanava Al-Jazeeran mukaan diplomaattialueelle ammuttiin kolme rakettia. Uutiskanavan mukaan yksi raketeista osui noin sadan metrin päähän presidentin palatsista.

Kerry oli liikkunut diplomaattialueella vain muutama tunti ennen räjähdyksiä.

Ulkoministeri Kerry oli Afganistanissa yllätysvierailulla. Vierailullaan hän tapasi Afganistanin presidentti Ashraf Ghanin ja tämän vuoden 2014 presidentinvaalien vastaehdokkaan, pääministeri Abdullah Abdullahin, uutistoimisto Reuters kertoo.

Kerry osoitti vierailullaan tukea Afganistanin hallinnolle ja kehotti ääri-islamilaista Taliban-järjestöä aloittamaan rauhanneuvottelut maan hallituksen kanssa.

Taliban on kieltäytynyt rauhanneuvotteluista ja vaatii, että ulkomaisten joukkojen pitää poistua maasta kokonaan, ennen kuin neuvottelut voidaan aloittaa.

Taliban on nyt vahvimmillaan sitten Afganistanin sodan syttymisen vuonna 2001.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat