Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bernie Sandersin voittoputki jatkui Wyomingissa – ratkaisevat esivaalit edessäpäin

Wyomingissa jaossa oli 14 valitsijamiestä, joten varsinaista muutosta lauantain tulos ei kilpaan tuonut.

Ulkomaat
 
BRIAN SNYDER
Bernie Sanders ei jäänyt Wyomingiin odottamaan vaalikokouksen tulosta, vaan aloitti jo kampanjoinnin New Yorkissa, jossa demokraatit äänestävät ehdokkaastaan huhtikuun 19. päivä. Sandersin vierellä hänen vaimonsa Jane Sanders.
Bernie Sanders ei jäänyt Wyomingiin odottamaan vaalikokouksen tulosta, vaan aloitti jo kampanjoinnin New Yorkissa, jossa demokraatit äänestävät ehdokkaastaan huhtikuun 19. päivä. Sandersin vierellä hänen vaimonsa Jane Sanders. Kuva: BRIAN SNYDER

Yhdysvalloissa demokraattipuolueen presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Bernie Sanders jatkoi voittoputkeaan ja kuroi kiinni Hillary Clintonin etumatkaa Wyomingin vaalikokouksessa.

Sanders sai 56 prosenttia vaalikokouksen äänistä ja Clinton 44 prosenttia, kun liki kaikki äänet oli laskettu.

Sandersin odotettu voitto tarkoittaa, että hän saa hieman kiinni Clintonin etumatkaa.

Clintonilla oli kuitenkin ennen Wyomingin vaalikokousta takanaan 250 valitsijamiestä enemmän kuin Sandersilla. Wyomingissa jaossa oli 14 valitsijamiestä, joten varsinaista muutosta lauantain tulos ei kilpaan tuonut, uutistoimisto AFP kertoo.

Sanders jatkoi Wyomingissa voittoputkeaan, sillä hän voitti myös Wisconsinin esivaalit keskiviikkona, sekä viidet esivaalit ennen Wisconsinia.

Vaikka voitot ovat olleet pieniä, toivoo Sanders voittojen vakuuttavan itärannikon äänestäjät siitä, että haastajalla on mahdollisuus kääntää kisan asetelma ympäri.

Sanders on valitsijamiesten määrässä kaukana Clintonista, mutta pyrkii nakertamaan etumatkaa niin, että tämä ei saavuttaisi ehdokkuuteen tarvittavaa valitsijamiesten määrää kevään esivaalien aikana.

Jos näin kävisi, presidenttiehdokkaasta päätettäisiin puoluekokouksessa heinäkuussa.

Ratkaisevat esivaalit ovat nyt edessäpäin, kun esivaalikiertue jatkaa itärannikolle. Seuraavaksi äänestetään New Yorkissa huhtikuun 19. päivä. Siellä jaossa on 291 valitsijamiestä.

Näin valitaan Yhdysvaltojen presidentti
Näin valitaan Yhdysvaltojen presidentti
Yhdysvaltojen presidentin valinta on monivaiheinen kisa, joka huipentuu marraskuussa 2016. Grafiikkavideo selittää päävaiheet alle kahdessa minuutissa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat