Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

David Cameron julkisti verotietonsa – peri isältään puoli miljoonaa puntaa

Pääministeri Cameron perusti myös verovirkailijoista ja poliiseista koostuvan työryhmän tutkimaan Panaman paperit -tietovuotoa.

Ulkomaat
 
Reuters
Lauantaina David Cameron myönsi puoluekokouksessa puhuessaan, että hänen olisi pitänyt perehtyä perheensä verojärjestelyihin paremmin.
Lauantaina David Cameron myönsi puoluekokouksessa puhuessaan, että hänen olisi pitänyt perehtyä perheensä verojärjestelyihin paremmin. Kuva: Reuters

Britannian pääministeri David Cameron piti lauantaisen lupauksensa ja julkisti verotietonsa sunnuntaina, uutisoi Britannian yleisradioyhtiö BBC.

BBC:n mukaan tiedoista selviää, että vuosina 2014-2015 Cameron maksoi 76 000 puntaa veroja yli 200 000 punnan tuloistaan.

Isältään Ian Cameronilta hän peri yhteensä puoli miljoonaa puntaa. Ensin Cameron sai perintönä 300 000 puntaa, ja seuraavana vuonna äidiltään kaksi 100 000 punnan summaa, joilla perintöä tasattiin lasten kesken. David Cameronilla on yksi veli ja kaksi siskoa.

Julkistetuista tiedoista selviää myös, että Lontoon kotinsa vuokratuloina Cameron tienasi 46 899 puntaa.

Britannian pääministeri on ollut huomion ja kritiikin kohteena sen jälkeen, kun Panaman paperit -tietovuoto paljasti hänen isänsä perustaneen veroparatiisiyhtiön. Viikon varrella David Cameron on myöntänyt, että hän hyötyi taloudellisesti isänsä yhtiöstä. Cameron myi vaimonsa kanssa omistamansa yhtiön osakkeet vuonna 2010.

Tiedoista selviää, että Cameron sai vaimonsa kanssa kaupasta 19 000 puntaa voittoa. Tuosta summasta he maksoivat veroa 9501 puntaa.

Pääministerin palkan ja vuokratulojen lisäksi Cameron sai 9 834 puntaa veronalaista tuloa Tory-puolueelta ja 3 052 puntaa korkotuloja säästöistään High Street -pankissa.

Vuonna 2010 Cameron käytti hyväkseen pääministerille suodun 20 000 punnan verovähennysmahdollisuuden. Vuosina 2011–2014 hän ilmoitti edusta saamansa hyödyn veronalaiseksi tuloksi, ja luopui siitä lopulta kokonaan vuonna 2015.

Cameron julkaisi verotiedot sanoen, ettei hänellä ole mitään salattavaa ja hän haluaa kaiken olevan avointa.

BBC:n haastatteleman veroasioihin erikoistuneen lakimiehen Robert Levyn mukaan Cameronin tiedoissa ei ole mitään huomiota herättävää. Cameronin äidiltään lahjaksi saamista perintörahoista Levy sanoo, ettei vanhempien lapsilleen antamissa lahjoissa ole mitään ihmeellistä.

”Summat ovat vain tässä tapauksessa ehkä tavallista suurempia”, hän sanoi.

Sunnuntaina Cameron ilmoitti myös perustavansa verovirkailijoista ja poliiseista koostuvan työryhmän tutkimaan Panaman paperit -tietovuotoa, uutistoimisto AFP kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat