Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Belgian pommi-iskusta epäilty: ”Suunnittelimme uutta iskua Ranskaan”

Lentokentän valvontakameroissa ennen iskua näkynyt kolmas mies kertoo heittäneensä takkinsa roskiin ja myyneensä hattunsa myöhemmin.

Ulkomaat
 
Reuters
Perjantaina pidätetty Mohamed Abrini on tunnustanut olevansa Zaventemin lentokentän turvakamerakuvissa näkyvä hattupäinen mies.
Perjantaina pidätetty Mohamed Abrini on tunnustanut olevansa Zaventemin lentokentän turvakamerakuvissa näkyvä hattupäinen mies. Kuva: Reuters

Belgialaissyyttäjien mukaan Brysselin lentokentän pommi-iskusta epäilty Mohamed Abrini on kertonut kuulusteluissa, että ryhmän tarkoitus oli alunperin tehdä uusi isku Ranskaan. Suunnitelmia kuitenkin muutettiin, kun yhdeksi tekijäksi epäilty Salah Abdeslam pidätettiin, Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo.

Jo aiemmin Abrini on tunnustanut olevansa lentokentän turvakameroissa näkynyt hattupäinen kolmas mies. Hän kertoo kuitenkin paenneensa ennen iskua ja jättäneensä pomminsa räjäyttämättä. Syytä Abrinin paolle ei kerrottu.

”Hän tunnusti olleensa rikospaikalla. Hän selitti heittäneensä takkinsa roskikseen ja myyneensä hattunsa myöhemmin”, syyttäjäntoimisto kertoi tiedotteessa uutistoimisto AFP:n mukaan lauantaina.

Abrini pidätettiin Brysselin Anderlechtissä perjantaina.

Abrinia ja toista perjantaina pidätettyä miestä, Osama Krayemia, syytetään osallisuudesta terroristisiin murhiin. Yhteensä kuusi ihmistä pidätettiin Belgian terroristiratsioissa perjantaina. Heistä kaksi vapautettiin lauantaina ja kahta epäillään avunannosta Abrinille ja Krayemille.

Syyttäjän mukaan Abrinia epäillään kytköksistä myös Pariisin iskuihin.

Belgian median mukaan Krayem on Ruotsin kansalainen, mutta viranomaiset eivät ole vahvistaneet tätä.

Pidätyksiä pidetään merkittävänä takaiskuna jihadistijärjestö Isisin terroristisolulle, jonka uskotaan toteuttaneen Pariisin marraskuiset iskut ja Brysselin terrori-iskut maaliskuussa.

Pariisin iskuissa kuoli 130 ihmistä, Brysselin iskuissa 34.

Brysselissä tehtiin suurratsia myös lauantaina, mutta se ei viranomaisten mukaan johtanut pidätyksiin.

YVES HERMAN / Reuters
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat