Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsalaiset raivoissaan: Peppi Pitkätossun papukaijaa saattaa uhata kuolemantuomio

Peppi-elokuvassa yhdessä niminäyttelijä Inger Nilssonin kanssa vuonna 1970 nähtyä papukaijaa uhkaa jopa kuolemantuomio, sillä sen häkki on viranomaisten mukaan liian pieni.

Ulkomaat
 
Kuvakaappaus Youtube-videosta
Peppi Pitkätossu -elokuvasta tuttu papukaija viettää eläkepäiviä Malmön matelijakeskuksessa.
Peppi Pitkätossu -elokuvasta tuttu papukaija viettää eläkepäiviä Malmön matelijakeskuksessa. Kuva: Kuvakaappaus Youtube-videosta

Peppi Pitkätossu seitsemällä merellä -elokuvassa jo vuonna 1970 esiintynyt Douglas-papukaija on viettänyt rauhallisia eläkepäiviään matelijakeskuksessa Malmössä, jossa se on jakanut 3,3 neliömetrin häkin lajitoverinsa Gojanin kanssa.

Nyt 49-vuotiasta Douglasia uhkaa kuolemantuomio, sillä Ruotsissa maatalousasioista vastaava neuvosto vaatii, että papukaijan häkin pitäisi olla kooltaan vähintään 30 neliömetriä, uutisoi uutissivusto The Local.

Douglas-papukaija nähtiin Peppi Pitkätossu seitsemällä merellä -elokuvassa vuonna 1970.
Douglas-papukaija nähtiin Peppi Pitkätossu seitsemällä merellä -elokuvassa vuonna 1970.

”Ei minulla ole niin isoa häkkiä”, eläintarhanhoitaja Frank Madsen matelijakeskuksesta sanoo.

Madsenin toiveena on, että papukaijalle löydettäisiin uusi koti. Sellainen, jossa viranomaisten tilavaatimukset täyttyisivät. Jos uutta kotia ei löydy, papukaija tullaan todennäköisesti lopettamaan.

Papukaijan kohtalo suututtanut ruotsalaiset, jotka ovat ryhtyneet laajalla rintamalla kampanjoimaan linnun puolesta.

”Asioita, joita ei kannata kertoa Peppiä rakastavalle lapselle, jos haluaa päivästä hyvän: Pepin papukaija saatetaan lopettaa”, eräs ruotsalainen kirjoittaa pikaviestipalvelu Twitterissä jakamansa uutisen yhteydessä.

”Mikä logiikka siinä on, että maatalousneuvosto haluaa ennemmin lopettaa papukaijan kuin antaa sen jatkaa elämäänsä 30-neliömetriä pienemmässä häkissä?”, ihmettelee toinen.

Myös Peppi itse, eli näyttelijä Inger Nilsson, on vedonnut ihmisiin, että Douglas-papukaijalle löytyisi uusi koti.

”Toivon, että jossain on joku, joka voi pelastaa sen. Joku, joka tykkää linnuista ja omistaa isomman häkin. Olisi upeaa, jos se olisi isommassa talossa, jotta se voisi lennellä vapaasti”, Nilsson sanoi Kvällsposten-lehdelle.

Magnus Laupa
Peppiä näytellyt Inger Nilsson kertoo toivovansa, että papukaijalle löytyisi vielä koti.
Peppiä näytellyt Inger Nilsson kertoo toivovansa, että papukaijalle löytyisi vielä koti.

Ruotsin ympäristönsuojeluvirasto on ilmoittanut, että se yrittää löytää asiaan ratkaisun.

”Emme kuitenkaan halua linnun päätyvän mihinkään, missä se ei ole onnellinen tai missä sitä kohdellaan huonosti”, tiedottaja Björn-Axel Beier sanoi Skånska Dagbladet -lehdessä perjantaina.

Douglas ei ole ensimmäistä kertaa hengenvaarassa. Vuonna 2003 viranomaiset etsivät Ruotsissa papereita selvittääkseen, oliko lintu tuotu Ruotsiin laillisesti. Ajatuksesta luovuttiin sen jälkeen, kun Aftonblaldet-lehti keräsi papukaijan puolesta lähes 50 000 nimeä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat