Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kanadalainen alkuperäis­yhteisö julisti hätätilan – yli 100 itsemurha­yritystä syksystä alkaen

Kanadalaiseen Attawapiskatin alkuperäisyhteisöön kuuluu noin 2 000 ihmistä.

Ulkomaat
 
Maija Koivisto
Frank Gunn / Reuters
Kanadan repaleinen lippu tiipiissä Ontarion Attawapiskatissa.
Kanadan repaleinen lippu tiipiissä Ontarion Attawapiskatissa. Kuva: Frank Gunn / Reuters

Kanadalainen alkuperäisasukkaiden yhteisö julisti hätätilan, kun yksitoista sen jäsentä yritti itsemurhaa lauantaiyönä, kertoo brittilehti The Guardian. Yhteisöön kuuluu noin 2 000 ihmistä.

Yhteisö on kriisissä, sillä maaliskuussa itsemurhayrityksiä oli yhteensä 28. Yli 100 ihmistä on yrittänyt itsemurhaa sitten viime syyskuun.

Attawapiskatin asukas Jackie Hookimaw kertoo uuden kriisin alkaneen syksyllä, kun tämän 13-vuotias sukulaistyttö teki itsemurhan koulukiusaamisen seurauksena, kertoo The Canadian Press.

Hätätilan julistuksen jälkeen alueelliset terveysviranomaiset ovat kertoneet lähettävänsä kriisiyksikön yhteisöön. Yksikön mukana on muun muassa sosiaalityöntekijöitä ja mielenterveysammattilaisia.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau kommentoi viestipalvelu Twitterissä Attawapiskatin tapahtumia ”sydäntäsärkeviksi”.

”Meidän täytyy jatkaa työtä kaikkien alkuperäiskansojen elinolojen parantamiseksi”, Trudeau kommentoi Twitterissä.

Alkuperäisväestöön kuuluvia on Kanadassa yhteensä lähes puolitoista miljoonaa, eli noin neljä prosenttia maan väestöstä.

Heillä on muita kanadalaisia korkeammat köyhyyslukemat, lyhyempi elinajanodote sekä suurempi todennäköisyys kohdata muun muassa väkivaltarikoksia ja riippuvuutta.

Toinen alkuperäisyhteisö, läntisestä Kanadasta Manitoban provinssista, pyysi viime kuussa liittovaltion apua sen jälkeen, kun yhteisössä oli sattunut 140 itsemurhayritystä kahdessa viikossa ja kuusi itsemurhaa kahdessa kuukaudessa.

Syrjäisten, alkuperäiskansojen asuttamien alueiden ongelmat nousivat julkisuuteen tammikuussa, kun syrjäisessä La Lochen kylässä Saskatchewanin provinssissa tapahtui neljän ihmisen hengen vaatinut kouluammunta.

La Lochen kylässä asuu paljon Kanadan alkuperäisväestöön kuuluvia henkilöitä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat