Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsin Soldiers of Odin lopettaa osastonsa Taalainmaalla – syynä väkivaltaiset yhteenotot

Ruotsalaislehden mukaan taustalla olisi tappelu moottoripyöräjengi Bandidosin kanssa.

Ulkomaat
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Soldiers of Odin -tunnukset takin selkämyksessä.
Soldiers of Odin -tunnukset takin selkämyksessä. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Tukholma

Ruotsin Soldiers of Odin lakkauttaa toimintansa Taalainmaalla väkivaltaisten yhteenottojen jälkeen, kertovat useammat paikalliset mediat.

”Se pitää paikkansa. Lakkautus tapahtui sen jälkeen, kun useita jäseniämme pahoinpideltiin viikonloppuina, joina he olivat ulkona. Kun heidän kimppuunsa käytiin ja heitä pahoinpideltiin, päättivät he lopettaa partioimisen”, sanoo ryhmän edustaja Mikael Johansson Avesta tidningenille.

DT-lehden mukaan taustalla olisi Soldiers of Odinin jäsenten tappelu moottoripyöräjengi Bandidosin kanssa. Johansson ei kuitenkaan itse vahvista tätä.

Johanssonin mukaan useampia Soldiers of Odinin jäseniä pahoinpideltiin viikonloppuna 2.–3. huhtikuuta. Lisäksi perheiden ja sukulaisten nimiä on selvitetty ja heille on soiteltu kotiin uhkaillen.

Poliisi ei kommentoi tapahtumia toistaiseksi.

”Kyse oli erilaisista tapahtumista, jotka johtivat erilaisiin ilmoituksiin. En halua kommentoida asiaa käynnissä olevien tutkintojen takia”, sanoo Thomas Hellgren Taalainmaan poliisista DT:lle.

Ruotsin Soldiers of Odinin on lähtöisin Suomesta, ja sen taustalla on suomalainen äärioikeistolainen Mika Ranta. Yhteydet Suomeen ovat olleet alusta asti tiukat.

Rasisminvastainen järjestö Expo on kartoittanut järjestön jäseniä Ruotsissa. Se löysi katupartioitsijoiden riveistä useita rikoksista tuomittuja sekä yhteyksiä äärioikeistolaisiin piireihin.

Taalainmaalla toiminta aloitettiin vain noin kuukausi sitten. Dagens Nyheterin mukaan Soldiers of Odin on lakkauttanut toimintaansa myös muilla paikkakunnilla Ruotsissa, ainakin Norrköpingissä ja Boråsissa.

Tanskassa koko Soldiers of Odin on lopetettu. Järjestö kertoi viime viikolla, ettei se halua tulla yhdistetyiksi suomalaiseen Soldiers of Odiniin tai äärioikeistolaisiin piireihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat