Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Islannin oppositio vaatii päivämäärää uusille vaaleille, hallitus kieltäytyi

Hallitus on pysynyt pystyssä huolimatta lähes viikon jatkuneista mielenosoituksista parlamentin edessä.

Ulkomaat
 
HS–AFP
SIGTRYGGUR JOHANNSSON / Reuters
Kalastusministeri Sigurður Ingi Jóhannsson nostettiin Islannin pääministeriksi Panaman tietovuodon vuoksi viime viikolla.
Kalastusministeri Sigurður Ingi Jóhannsson nostettiin Islannin pääministeriksi Panaman tietovuodon vuoksi viime viikolla. Kuva: SIGTRYGGUR JOHANNSSON / Reuters

Islannin oppositiopuolueet vaativat tiistaina pääministeri Sigurður Ingi Jóhannsson, julistamaan päivämäärän ennenaikaisille vaaleille, mutta hän kieltäytyi.

Sigurdur Ingi Johannsson nousi pääministeriksi viikko sitten, kun hänen edeltäjänsä Sigmundur Davíð Gunnlaugsson erosi Panama Paperien -tietovuodossa esiin tulleiden pöytälaatikkoyritystensä vuoksi.

Sigurdur sanoi virkaan astuessaan, että uudet vaalit järjestetään jo syksyllä huhtikuun 2017 sijaan. Tarkempaa päivämäärää ei saatu vieläkään.

Keskustavasemmistolainen oppositio ei onnistunut kaatamaan hallitusta luottamusäänestyksessä perjantaina.

Sigmundur Davíð Gunnlaugssonin oikeistohallitus on pysynyt vallassa huolimatta siitä, että mielenosoittajat ovat vaatineet sen eroa Islannin parlamenttitalon edessä jo kuuden päivän ajan.

Sigmundur Davíð Gunnlaugssonin lisäksi hänen hallituksensa talous- ja sisäministerit mainitaan Panaman Mossack Fonseca -lakiasiaintoimistosta vuodetuista asiakirjoista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat