Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Itävalta aikoo tiukentaa rajatarkastuksia Italian vastaisella rajalla – myös aita jo rakenteilla

Ulkomaat
 
HS–Reuters
DOMINIC EBENBICHLER REUTERS
Brennersola on raskaan tavaraliikenteen tärkein reitti Italiasta Alppien yli Itävaltaan ja edelleen Saksaan.
Brennersola on raskaan tavaraliikenteen tärkein reitti Italiasta Alppien yli Itävaltaan ja edelleen Saksaan. Kuva: DOMINIC EBENBICHLER REUTERS

Itävalta ilmoitti tiistaina tiukentavansa Italian vastaisen rajansa valvontaa kesäkuun alusta alkaen. Maan puolustusministeri Hans Peter Doskozil kertoi asiasta tiistaina. Suunnitelmissa on rajatarkastusten kiristyksiä ja aidan rakentaminen rajalle niin, että tulijat eivät pysty ohittamaan tarkastuksia.

Itävalta on rajoittanut tiukoilla tarkastuksilla siirtolaisten tuloa maahan Sloveniasta. Nyt se aikoo tehdä saman Italian kautta Eurooppaan pyrkiville siirtolaisille. Maan parlamentissa on käsittelyssä turvapaikkasääntöjä kiristävä lakiesitys.

Siirtolaisten virta Libyasta meren yli Italiaan on kiihtynyt kahden viime päivän aikana. Italian rannikkovartioston mukaan Välimereltä Italian ja Libyan väliltä on kahdessa päivässä pelastettu noin 4 000 siirtolaista.

Itävalta uskoo, että Italian kautta yrittää tänä vuonna tulla Eurooppaan jopa 300 000 siirtolaista. Liikenne on ollut talven ajan hiljaista, koska talvella Välimeren aallokko ja tuulet ovat vaarallisia.

EU:n komissio arvosteli Itävallan ilmoitusta, koska se haittaa merkittävästi vapaata liikkuvuutta EU-maiden välillä.

Itävallan ja Italian välinen Brennersola on raskaalle tavaraliikenteelle tärkein reitti Alppien yli. Se on tärkein reitti myös Italiasta Saksaan, joka on Italian tärkein kauppakumppani.

Solan kautta kulkee vuosittain noin kaksi miljoonaa rekkaa. Itävalta vakuutti, että ruuhka-aikoina liikenne tulee virtaamaan rajalla sujuvasti.

Italian ulko- ja sisäministerit lähettivät välittömästi ilmoituksen jälkeen kirjeen EU:n siirtolaisuuskomissaarilla Dimitris Avramopoulokselle. Kirjeessä Italia vaati komissiolta ”kiireellistä kannanottoa” siitä, rikkovatko Itävallan toimet Shengen-sopimusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat