Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bono esittää pakolaiskriisiin kolmea ratkaisukeinoa – ”On edullisempaa sijoittaa vakauteen kuin epävakauden selvittämiseen”

Ulkomaat
 
YURI GRIPAS / REUTERS
Bono kehotti tarjoamaan lisää apua Lähi-itään puhuessaan Yhdysvaltain senaatin alaiselle komitealle Washingtonissa tiistaina.
Bono kehotti tarjoamaan lisää apua Lähi-itään puhuessaan Yhdysvaltain senaatin alaiselle komitealle Washingtonissa tiistaina. Kuva: YURI GRIPAS / REUTERS

Irlantilaisyhtye U2:n keulahahmo ja ihmisoikeusaktivisti Bono vetoaa sanomalehti The New York Timesissa maailman päättäjiin pakolaiskriisin lievittämiseksi.

Bono huomauttaa kahdesta yleisestä harhaluulosta: että syyrialaiset pakolaiset olisivat keskittyneet pakolaisleireille ja että kriisi olisi väliaikainen.

”Esimerkiksi Jordaniassa ja Libanonissa valtaosa pakolaisista on leirien sijaan asutuskeskuksissa. Tämä ongelma ei tunne rajoja”, Bono kirjoittaa vierailtuaan pakolaisleireillä Jordaniassa, Turkissa ja Keniassa.

”En tavannut montakaan pakolaista, joka olisi ajatellut olevansa vain läpikulkumatkalla, ja osa heistä oli ollut paossa vuosikymmeniä.”

Bono esittää pakolaiskriisiin kolmea ratkaisua, jotka kaikki ovat rahan suuntaamista oikeaan osoitteeseen. Hänen mukaansa varoja pitäisi kohdistaa aiempaa enemmän ensinnäkin humanitaariseen apuun pakolaisille ja heitä isännöiville maille, toisekseen pakolaisten kouluttamiseksi ja työllistämiseksi sekä kolmanneksi kehitysapuna maille, jotka eivät ole vielä romahtaneet mutta ovat vaarassa luisua sekasortoon.

”On edullisempaa sijoittaa vakauteen kuin epävakauden selvittämiseen”, Bono kirjoittaa The New York Timesissa.

Bonon mukaan pakolaiskriisissä voitaisiin jopa ottaa mallia Yhdysvaltain toimista Euroopan jälleenrakentamiseksi toisen maailmansodan jälkeen.

”Eräät ajattelevat vielä suuremmin. Kuulen vetoomuksia laajalta rintamalta – afrikkalaisilta ja eurooppalaisilta, armeijoiden kenraaleilta ja Maailmanpankin sekä Kansainvälisen valuuttarahaston edustajilta – mukailla kaikkein nerokkainta amerikkalaista ideaa, Marshall-apua. Se kohensi turvallisuutta kaupankäynnin ja kehityksen kautta – paikoissa, joissa instituutiot olivat romahtaneet ja toivo menetetty.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat