Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Risuista koottu hätäviesti pelasti erämaassa yli viikon harhailleen isoäidin Arizonassa

Ulkomaat
 
REUTERS
Poliisi auttoi yhdeksän päivää erämaassa selvinnyttä Ann Charon Rodgersia, 72, helikopterissa Arizonassa lauantaina.
Poliisi auttoi yhdeksän päivää erämaassa selvinnyttä Ann Charon Rodgersia, 72, helikopterissa Arizonassa lauantaina. Kuva: REUTERS

Eksynyt isoäiti selvisi yhdeksän päivää erämaassa ennen pelastamistaan Arizonan osavaltiossa Yhdysvalloissa. Pelastajat pääsivät hänen jäljilleen risuista maahan kootun hätäviestin avulla, kertoo uutistoimisto Reuters.

Ann Charon Rodgers, 72, oli maaliskuun lopussa koiransa kanssa matkalla tapaamaan lapsenlapsiaan, kun hänen autostaan loppui polttoaine Fort Apachen intiaanireservaatin alueella. Hän kiipesi vuorenharjanteiden yli löytääkseen toimivan matkapuhelinverkon, eikä löytänyt enää takaisin tielle.

Selvitäkseen hengissä Rodgers söi kasveja ja joi vettä lammista, kertoo uutistoimisto AP.

Rodgersin auto löytyi kolme päivää katoamista, mutta hän oli jo kaukana siitä. Yhdeksän päivän kateissaolon jälkeen viime lauantaina viranomaiset löysivät hänen koiransa ja kanjonin pohjalle kootun hätäviestin. Hätäviestin vieressä kiven alla oli paperille kirjoitettu viesti, jossa Rodgers kuvaili kokemustaan ja kertoi suunnitelmistaan jatkaa matkaa kanjonia pitkin. Lopulta hänet havaittiin helikopterista.

”Hän seisoi merkkitulen vieressä ja vilkutti helikopterille”, pelastajat sanoivat tiedotteessa Reutersin mukaan.

Rodgers oli suhteellisen hyvässä kunnossa. Hän pystyi kävelemään itse helikopterille ja pääsi vielä samana iltana kotiin sairaalasta.

Vain kaksi päivää ennen Rodgersin pelastamista kolme haaksirikkoutunutta miestä pelastettiin syrjäiseltä saarelta Mikronesiassa Tyynellämerellä. Heidätkin havaittiin maahan kirjoitetun hätäviestin ansiosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat