Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brittiministerin suhde seksityöläisen kanssa tuli julki – lehdistön pitkästä vaitonaisuudesta on ristiriitaisia näkemyksiä

Toiset uskovat ministerin vallan pelottaneen lehtiä, toiset taas lehdistön kiristäneen häntä.

Ulkomaat
 
STEFAN WERMUTH / Reuters
Britannian kulttuuriministeri John Whittingdale poistumassa tiistaina pääministerin virka-asunnolta Lontoon Downing Street 10:stä.
Britannian kulttuuriministeri John Whittingdale poistumassa tiistaina pääministerin virka-asunnolta Lontoon Downing Street 10:stä. Kuva: STEFAN WERMUTH / Reuters

Lehdistön valvonta on noussut jälleen puheenaiheeksi Britanniassa. Maassa on jo vuosia esitetty valvontaan tiukempia käytäntöjä, kun nyt jo lakkautettu News of the World -lehti jäi viime vuosikymmenellä kiinni laajasta salakuuntelusta.

Tällä kertaa skandaalin keskelle on ajautunut lehdistön asioista vastaava ministeri. Tiistai-iltana tuli ilmi, että kulttuuriministeri John Whittingdalella oli muutama vuosi sitten seksityöläisen kanssa suhde, josta moni lehti tiesi mutta pidättäytyi julkaisemasta uutista.

Uutistoimistot AFP ja Reuters kertoivat keskiviikkona, että Whittingdale on myöntänyt suhteen. Hän sanoi tutustuneensa naiseen internetin seuranhakupalvelussa ja lopettaneensa suhteen runsaan puolen vuoden seurustelun jälkeen kuultuaan tämän ammatista.

”Kuulin hänen ammatistaan, kun minulle kerrottiin, että joku oli yrittänyt myydä asiasta uutista tabloidilehtiin”, Whittingdale sanoi Britannian yleisradiolle BBC:lle.

BBC:n mukaan suhteesta tiesi neljä lehteä, kuten The Sun ja The Mail.

Tapauksesta on monenlaisia eri näkemyksiä. Jotkut uskovat, että lehdistö ei uskaltanut julkaista uutista Whittingdalen aseman vuoksi. Toiset taas katsovat Whittingdalen käsitelleen lehdistöä silkkihansikkain, koska hän pelkäsi suhteen tulevan julki.

”Näyttää siltä, että lehdistö piteli varsin harkitusti Damokleen miekkaa John Whittingdalen yläpuolella”, arvioi puoluetoveri, työväenpuolueen kansanedustaja Chris Bryant.

”Hänellä on täysi oikeus yksityiselämään, mutta heti kuultuaan tästä hänen olisi pitänyt vetäytyä kaikesta lehdistön sääntelyyn liittyvästä.”

Pääministeri David Cameronin edustajat kertoivat Whittingdalen nauttivan edelleen pääministerin luottamusta. Tosin juuri Cameron oli tilannut lehdistön valvonnan mahdollisesta lisäämisestä vuosia sitten selvityksen, jonka laadintaan myös Whittingdale osallistui ennen ministeriksi nousuaan.

Kaikki eivät myöskään katso Whittingdalen tapaukseen liittyvän painostusta.

The Sunin politiikan toimittaja Tom Newton arvioi Sky News -kanavalla, ettei uutinen olisi kiinnostanut suurta yleisöä.

”John Whittingdale ei ollut suhteensa aikaan hallituksessa, eikä tapauksessa ole sinänsä mitään moraalitonta.”

Jotkut ovat myös arvioineet, että lehdistö on ylipäänsä ollut varovaisempi julkisuuden henkilöiden yksityisasioiden käsittelyssä lehdistöselvityksen valmistumisen jälkeen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat