Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ranskan pääministeri: muslimien huivit kiellettävä yliopistoissa

Manuel Vallsin näkemykset herättivät närkästystä muslimien keskuudessa.

Ulkomaat
 
Stephane Mahe / Reuters
Huiveihin pukeutuneet musliminaiset osoittivat joulukuussa Pariisissa mieltään terroristijärjestö Isisiä vastaan.
Huiveihin pukeutuneet musliminaiset osoittivat joulukuussa Pariisissa mieltään terroristijärjestö Isisiä vastaan. Kuva: Stephane Mahe / Reuters

Ranskan pääministeri Manuel Valls ehdotti ranskalaislehden haastattelussa, että musliminaisten käyttämät huivit tulisi kieltää lailla yliopistoissa. Valls myös arvioi, että enemmistö ranskalaisista on sitä mieltä, ettei islam voi sopeutua ranskalaisiin arvoihin.

Sekularistisessa eli maallisessa Ranskassa huivikielto on herättänyt kiivasta keskustelua aiemminkin, sillä maassa on miljoonien muslimiväestö. Esimerkiksi vuonna 2004 Ranskassa kiellettiin huivien käyttö valtion kouluissa samoin kuin muutkin uskonnolliset symbolit.

Myöhemmin Ranskassa kiellettiin myös muslimien käyttämien, niin sanottujen niqabien käytön julkisilla paikoilla. Asuste peittää naisilta muun muassa suurimman osan kasvoista.

Valls kertoi näkemyksissään Libération-lehden haastattelussa. Haastattelussa Valls myös uskoi, ettei enemmistö enemmistö ranskalaisista usko islamin sopeutuvan Ranskaan.

”Haluaisin voivamme osoittaa, että islam, joka on merkittävä maailmanuskonto ja Ranskan toiseksi suurin uskonto, on yhteensopiva tasavallan, demokratian, arvojemme sekä miesten ja naisten välisen tasa-arvon kanssa. Tietyt ihmiset eivät usko tähän, kuten enemmistö ranskalaisista. Itse uskon, että se on mahdollista”, Valls sanoi.

Muslimien keskuudessa Vallsin näkemykset herättivät närkästystä.

”Olemme täysin kyllästyneitä siihen, että meidät stigmatisoidaan. Tämä on populistista puhetta, joka on pahempaa kuin äärioikeistolla”, Ranskan muslimineuvoston Abdallah Zekri sanoi brittilehti Guardianin mukaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat