Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kymmeniä eläimiä karkumatkoillaan tappanut Sylvester-leijona siirretään toiseen puistoon

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
Sylvester-leijona Etelä-Afrikan kansallispuistoviranomaisten toimittamassa kuvassa.
Sylvester-leijona Etelä-Afrikan kansallispuistoviranomaisten toimittamassa kuvassa.

Etelä-Afrikan Karoo-kansallispuistosta kaksi kertaa karannut Sylvester-leijona siirretään toiseen kansallispuistoon. Nuori urosleijona oltiin jo aikeissa lopettaa, koska se tappoi karkumatkoillaan maatilojen kotieläimiä ja liikkui siis ihmisasutuksen lähellä.

Kansallispuistoviranomaisten mukaan siitä oli tullut ongelmaleijona, joka saattaisi aiheuttaa vaaraa myös ihmisille. Vasta kolmevuotiaan Sylvesterin uskottiin karanneen vanhempien urosten uhkaavan käyttäytymisen vuoksi.

Luonnonsuojelijat Etelä-Afrikassa järkyttyivät Sylvesterin tappoaikeista ja alkoivat kampanjoida leijonan hengen puolesta. Kansallispuistoviranomaisille tulvi viestejä ja vetoomuksia leijonan säästämiseksi.

Viranomaiset tiedottivat tiistaina päättäneensä eri asiantuntijatahojen kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen siirtää leijonan Addo Elephant -kansallispuistoon.

Siellä Sylvester sijoitetaan ensin muusta puistosta eristettyyn tarhaan, jossa asuu myös kaksi nuorta orvoksi jäänyttä naarasleijonaa.

Kolmen nuoren leijonan toivotaan muodostavan uuden ryhmän, jonka johtajaksi Sylvester voisi ryhtyä. Tämän toivotaan hillitsevän sen karkaushaluja.

Kun ryhmä on muodostunut, leijonat päästettäisiin vaeltamaan koko puiston alueelle, missä ne saavat vapaasti elää ja metsästää. Suuressa puistossa on viranomaisten mukaan vain yksi toinen ikääntyneistä urosleijonista muodostunut ryhmä, jonka ei pitäisi muodostaa uhkaa Sylvesterille.

”Olemme vakuuttuneita, että tämä vaihtoehto on luonnonsuojelun ja eläimen kannalta paras ratkaisu”, kansallispuistoviranomaiset sanovat tiedotteessaan.

HS kertoi Sylvesterin karkumatkoista maaliskuussa.

Viime vuonna leijona tappoi kolmen viikon ja satojen kilometrien karkumatkallaan 28 lammasta, lehmän ja antiloopin.

Maaliskuun lopulla leijona karkasi uudelleen. Se saatiin kiinni maaliskuun viimeisenä päivänä korkealla vuoristossa helikopterista ammutulla tainnutusnuolella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat