Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA:n terveysviranomaiset: Zikavirus varmistui syyksi aivojen epämuodostumiin

Ulkomaat
 

Yhdysvaltain terveysviranomaiset vahvistivat keskiviikkona, että hyttysten levittämä zikavirus aiheuttaa pienipäisyyttä eli mikrokefaliaa sekä muita vaikeita aivojen epämuodostumia.

Odottavan äidin virustartunta aiheuttaa sikiön kehityshäiriöt. Brasilian terveysviranomaisten mukaan virus näyttäisi aiheuttavan erilaisia aivosairauksia myös aikuisissa.

”Ei ole epäilystäkään, etteikö zikavius aiheuttaisi mikrokefaliaa”, sanoi Yhdysvaltain tartuntatautikeskuksen johtaja Tom Frieden sanoi.

Tähän asti viruksen ja kehityshäiriöiden yhteydestä on ollut vain hyvin vahva epäilys. Yhteys havaittiin ensin Brasiliassa, jonka pohjoisosissa on syntynyt poikkeuksellisen paljon pienipäisyydestä kärsiviä lapsia. Samoilla alueilla on myös paljon zikavirusta.

Virus on jo levinnyt Yhdysvalloille kuuluvaan Puerto Ricoon, ja sen uskotaan leviävän myös mantereelle lämpiminä kesäkuukausina. Presidentti Barack Obaman hallinto on yrittänyt saada kongressilta rahaa taudin torjumiseen.

Friedenin mukaan Brasiliassa tavattu mikrokefalia on epätavallisen vakavaa ja tarkoittaa yleensä vakavaa aivojen kehityshäiriötä.

Brasilia on varmistanut jo 1 100 mikrokefaliatapausta ja tutkii vielä 3 800 mahdollista tapausta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat