Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yli 200 koulutytön sieppaamisesta Nigeriassa kaksi vuotta – terroristijärjestö Boko Haram julkaisi videon, jossa ehkä on osa tytöistä

Ulkomaat
 
Boko Haram julkaisi kaksi vuotta sitten videon sieppaamistaan koulutytöistä
Boko Haram julkaisi kaksi vuotta sitten videon sieppaamistaan koulutytöistä
Boko Haram julkaisi 13.4.2014 videon, jossa siepatut koulutytöt laulavat ja rukoilevat tuntemattomaksi jääneessä paikassa.

Islamistisen terroristijärjestön Boko Haramin julkistamassa videossa näkyy viisitoista mustiin kaapuihin puettua kouluikäistä nuorta, joista ainakin osan uskotaan olevan huhtikuussa 2014 järjestön sieppaamia koulutyttöjä.

Boko Haram sieppasi huhtikuussa 2014 vangikseen 276 koulutyttöä Koillis-Nigerian Chibokissa. Nyt, kaksi vuotta myöhemmin, ainakin 219 lasta on edelleen kateissa. Lasten vanhemmat ovat tunnistaneet julkaistulta videolta ainakin viisi siepattua koulutyttöä.

Video on kuvattu CNN:n mukaan joulupäivänä 2015 tuntemattomassa paikassa. Järjestö lähetti videon Nigerian hallinnolle. Boko Haram on kertonut tyttöjen vapauttamisen tärkeimmäksi ehdoksi, että Nigeria vapauttaa vangitsemiaan järjestön jäseniä.

Kansainvälisten ihmisoikeusjärjestöjen mukaan tyttöjä on yritetty käännyttää islamiin ja osassa heistä on tehty itsemurhapommittajia. Amnesty Internationalin mukaan Boko Haram on siepannut vuosina 2014–2016 yhteensä ainakin 2 000 lasta Nigeriassa.

Jyrkkälinjaista islamilaista valtiota Nigeriaan ajavan Boko Haramin uskotaan liittoutuneen Isisin kanssa alkuvuonna 2015. Järjestö kutsuu itseään tätä nykyä Isisin länsiafrikkalaiseksi provinssiksi.

Nigerian poliittinen johto on vuodesta 2014 lähtien joutunut arvostelun kohteeksi siitä, kuinka tehottomasti se on toiminut siepattujen tyttöjen puolesta.

Nigerian viestintäministeri Lai Mohammed kommentoi CNN:lle, että tytöt ”eivät vaikuttaneet painostetuilta”, ja että heidän ulkoisessa olemuksessa ei ollut merkittäviä muutoksia. Ministeri kieltäytyi kommentoimasta sitä, millä tavalla Nigerian hallinto mahdollisesti neuvottelee nyt Boko Haramin kanssa.

AFOLABI SOTUNDE / reuters
Nigerian Abujassa sidottiin kasveihin punaisia nauhoja keskiviikkona, jolloin koulutyttöjen kaappauksesta oli kulunut kaksi vuotta.
Nigerian Abujassa sidottiin kasveihin punaisia nauhoja keskiviikkona, jolloin koulutyttöjen kaappauksesta oli kulunut kaksi vuotta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat