Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiina myöntyi: Golfin pelaaminen ei ole enää rikos

Rikkaiden huvituksiin ja lahjontaan liitetty golf on Kiinassa ollut vuoroin pannassa, vuoroin sallittua

Ulkomaat
 
Sami Kero / HS
Pekingiläinen golfkenttä kuvattuna vuonna 2009.
Pekingiläinen golfkenttä kuvattuna vuonna 2009. Kuva: Sami Kero / HS

Golfia voi pelata Kiinassa nyt hyvällä omallatunnolla, sillä maan kommunistisen puolueen mukaan kyseessä ei enää ole rikollinen toiminta, kertoo The Guardian -lehti.

Urheilulaji ei ole ollut Kiinan johdon suosiossa. Jo kansantasavallan perustaja Mao Zedong piti golfia ”miljonäärien urheiluna”.

Lajin harrastaminen kääntyi kuitenkin kasvuun 1980–90-luvuilla maan lukuisilla golfkentillä, kunnes vuonna 2015 pelaaminen julistettiin laittomaksi. Syynä oli presidentti Xi Jinpingin käynnistämä korruption vastainen kampanja.

Maan johto katsoi golfkenttien olevan varsinaisia lahjonnan tyyssijoja, joilla liikemiehet ”voitelevat” valtion viranomaisia suunnitelmilleen myönteisiksi.

Kuluvalla viikolla johdon näkemys on kuitenkin muuttunut, kertoo Guardian.

”Koska kyse on vain urheilusta, sen pelaamista ei voi luokitella oikeaksi tai vääräksi”, Kiinan korruption vastaisen toimiston virallinen sanomalehti kirjoittaa artikkelissaan.

Lehti viittaa kommunistisen puolueen kurinpitosäännösten artiklaan 87, jossa mainitaan golfseuran laittoman jäsenyyden johtavan mahdollisesti rangaistukseen.

”Voivatko viranhaltijat pelata golfia samaan aikaan, kun kansakunta yrittää karsia korruptiota ja edistää rehellisyyttä? Vastaus on kyllä – sillä ehdolla, että he maksavat laskunsa omasta kukkarostaan”, China Daily -lehti kirjoittaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat