Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksan hallitus esittää kotouttamislakia – poliisin valtuuksia aiotaan lisätä

Laki on Saksan pitkän maahanmuuttohistorian ensimmäinen, joka säätelee turvapaikanhakijoiden kotouttamista.

Ulkomaat
 
KAI PFAFFENBACH / Reuters
Laki mahdollistaisi myös turvapaikanhakijoiden asuinpaikan määräämisen. Kuvassa turvapaikanhakijoita Friedlandin vastaanottokeskuksessa Saksassa.
Laki mahdollistaisi myös turvapaikanhakijoiden asuinpaikan määräämisen. Kuvassa turvapaikanhakijoita Friedlandin vastaanottokeskuksessa Saksassa. Kuva: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Berliini. Saksan hallituspuolueet sopivat torstain vastaisena yönä turvapaikanhakijoiden kotouttamislain pääkohdista. Hallituksen on määrä päättää siitä lopullisesti toukokuun lopussa.

Suunnitellussa laissa määritellään turvapaikanhakijoiden oikeuksia ja velvollisuuksia. Ensinnäkin turvapaikanhakijoiden tukia vähennetään, jos he eivät osallistu integraatiokursseille.

Laki mahdollistaisi myös turvapaikanhakijoiden asuinpaikan määräämisen.

Töihin kiinni pääsyä yritetään helpottaa. Toistaiseksi turvapaikanhakijat ovat saaneet työpaikan, jos samaan paikkaan ei ole ollut tulossa saksalaisia tai eurooppalaisia hakijoita. Tämä kotimaisten työntekijöiden etu aiotaan poistaa kolmen vuoden määräajaksi.

Lisäksi laki mahdollistaa turvapaikanhakijoiden työskentelyn vuokratyöntekijöinä. Aiemmin vuokratyö on ollut turvapaikanhakijoille kiellettyä, koska lyhyissä työsuhteissa on saatettu maksaa epäoikeudenmukaisen pieniä palkkoja.

Saksan kolme hallituspuoluetta kristillisdemokraatit, sen Baijerin sisarpuolue CSU ja sosiaalidemokraatit sopivat kotouttamislain lisäksi myös terrorismin vastaisista toimista.

Hallitus aikoo laajentaa liittovaltion poliisin oikeuksia. Poliisit saavat enemmän mahdollisuuksia soluttautumiseen etenkin ihmissalakuljetuksen tutkinnassa. Saksan tiedustelupalvelun tiedonvaihtoa sen ulkomaisten kumppaneiden kanssa alkaa vaihtaa enemmän tietoja.

Esityksessä on useita yksityiskohtia, kuten se, että prepaid-kännyköiden myyjien pitää alkaa vaatia liittymän ostajilta henkilöystodistus, jossa on osoitetiedot.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat