Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ukraina sai uuden pääministerin – Volodymyr Groisman aikoo kitkeä korruption ja edistää yhdentymistä Euroopan kanssa

Presidentti Petro Porošenko luonnehtii Groismania uuden sukupolven poliitikoksi.

Ulkomaat
 
VALENTYN OGIRENKO / Reuters
Presidentti Petro Porošenko (oik.) onnitteli torstaina uutta pääministeriä Volodymyr Groismania Ukrainan parlamentissa Kiovassa.
Presidentti Petro Porošenko (oik.) onnitteli torstaina uutta pääministeriä Volodymyr Groismania Ukrainan parlamentissa Kiovassa. Kuva: VALENTYN OGIRENKO / Reuters

Ukrainan parlamentti on antanut hyväksyntänsä maan pääministerin vaihtumiselle, kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters.

Uudeksi pääministeriksi valittiin torstaina odotetusti Volodymyr Groisman, parlamentin nykyinen puhemies. Hänen nimitystään kannatti 257 kansanedustajaa ja vastusti 50. Päätöksen taakse tarvittiin vähintään 226 edustajaa.

”Tulette näkemään, miten maata johdetaan kunnolla”, Groisman sanoi ennen äänestystä.

Groisman, 38, on kertonut aikovansa edistää maan yhdentymistä Euroopan kanssa ja kitkeä korruption. Presidentti Petro Porošenko kutsui häntä uuden sukupolven poliitikoksi.

”Mitä odotan uudelta hallitukselta? Samaa kuin yhteiskuntamme: talouskasvun alkua ja ihmisten hyvinvoinnin lisääntymistä”, Porošenko kertoi.

”Olemme siirtyneet selviytymisstrategiasta – joka oli täysin oikeutettu vuosina 2014–2015 – kiihtyvän kasvun strategiaan.”

Edellinen pääministeri Arseni Jatsenjuk ilmoitti erostaan sunnuntaina. Hänen hallituksensa suosio oli ollut talouskriisin vuoksi pohjamudissa jo pitkään.

Talouskriisi ja korruptio ovat huolettaneet kansalaisia jopa enemmän kuin Itä-Ukrainassa jatkuva sota Venäjän tukemia kapinallisia vastaan. Tosin talouskriisin merkittäviä syitä ovat sota ja Venäjän markkinoiden sulkeutuminen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat