Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Manchesterin lentokentän tullikoira haistaa makkarat ja juustot – huumeet jääneet löytämättä

Huumekoiria ei ole osattu sijoittaa oikeille paikoille kokaiinin ja heroiinin etsintään.

Ulkomaat
 

Manchesterin lentokentällä Britannian rajatarkastuksessa työskentelevien tullikoirien käyttö ei ole onnistunut aivan suunnitelmien mukaisesti.

Toiminnasta tehdyn raportin mukaan kaikkiaan kuudesta koirasta yksi on haistanut matkustajien laukuissaan kuljettamat herkut. Sen sijaan huumelöydöt ovat jääneet tekemättä, kertoo brittiläinen uutiskanava BBC.

Salakuljetettujen elintarvikkeiden havaitsemiseen harjoitettu yksi tullikoira on raportin mukaan täysin koulutuksensa mukaisesti löytänyt Britanniaan palaavien lomailijoiden laukuista ”pieniä määriä juustoa ja makkaraa”.

EU-maiden ulkopuolelta Britanniaan kuljetettavien elintarvikkeiden tuonnille on tiukat määräykset, mutta lentokenttäkoiran vähistä löydöistä ei raportin mukaan olisi ollut vaaraa brittiläisten yleiselle terveydelle.

Kovien huumeiden löytämiseen harjoitetut tullikoirat eivät puolestaan saaneet vuoden 2014 marraskuun ja 2015 kesäkuun välillä lainkaan vihiä kovista huumeista, vaikka raportin mukaan heroiinin ja kokaiinin löytäminen on ryhmän tavoitelistan kärjessä.

Rajavalvonnasta vastaavan viraston mukaan tällainen meno ei voi jatkua Britannian kolmanneksi suurimmalla lentokentällä. Koiria tulisi esimerkiksi keskittää huumeiden osalta riskialtteimmiksi luokiteltujen lentojen matkustajatarkastuksiin.

Kritiikin lisäksi raportti muistuttaa, että koirien avulla Manchesterin lentokentällä on takavarikoitu yli 46 000 savuketta, 60 kiloa tupakkaa, 181 kiloa laittomasti maahan tuotua lihaa ja 28 000 punnan arvosta käteistä rahaa.

Huomautettavaa raportin laatijat löysivät myös lentokentän ihmishenkilöstön toiminnasta erityisesti saapuvien matkustajien vastaanottamisessa.

Sen sijaan kiitosta saa rajavalvonta lasten turvallisen matkustamisen edistämiseen ja ihmissalakuljetuksen estämiseen liittyvästä työstä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat