Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Presidentti Putinin vävyksi väitetty nousi venäläisten miljardöörien joukkoon

Kirill Šamalov on nuorin venäläisten miljardöörien joukkoon päässyt.

Ulkomaat
 
HS–AFP
Sibur
Kirill Šamalov on yksi petrokemian alan yhtiön Siburin suurimmista osakkeenomistajista.
Kirill Šamalov on yksi petrokemian alan yhtiön Siburin suurimmista osakkeenomistajista. Kuva: Sibur

Lehtitietojen mukaan presidentti Vladimir Putinin tyttären kanssa avioitunut Kirill Šamalov on nuorin venäläisten miljardöörien joukkoon päässyt, kertoo aikauslehti Forbes.

Šamalov on yksi petrokemian alan yhtiön Siburin suurimmista osakkeenomistajista ja hallituksen jäsen. Forbesin mukaan hänen omaisuutensa arvo on 1,2 miljardia dollaria eli vajaat 1,1 miljardia euroa. Lehden mukaan Šamalov on Venäjän 64:ksi rikkain. Siburin hallituksessa on myös suomalais-venäläinen miljardööri Gennadi Timtšenko.

Lehtietojen mukaan Šamalov on avioitunut presidentti Putinin tyttären Katerinan kanssa. Kreml ei ole vahvistanut lehtitietoja eikä ole suostunut keskustelemaan presidentin tai hänen perheensä yksityiselämästä.

Kirill Šamanovin isä on Nikolai Šamanov, jonka on suuri osakkeenomistaja Rossija-pankissa. Yhdysvallat on määrännyt Rossijaa vastaan talouspakotteet, koska se pitää Rossijaa presidentti Putinin sisäpiirin pankkina.

Forbesin mukaan Venäjän 200 rikkaimman omaisuus on vähentynyt tänä vuonna 360 miljardiin dollariin eli noin 320 miljardiin euroon. Viime vuonna heidän omaisuutensa arvo oli 408 miljardia dollaria eli noin 370 miljardia euroa.

Venäjän vaikean taantuman takia arvopaperit ovat halventuneet. Taantuman takia miljardöörien määrä Venäjällä on supistunut 88:sta 77:ään.

Venäjän rikkain on lehden mukaan kaasuyhtiö Novatekin ja Siburin suuri osakkeenomistaja Leonid Mihelson. Hänen omaisuutensa arvo on lehden mukaan 14,4 miljardia dollaria eli 12,8 miljardia euroa.

Toiseksi rikkain on monialayhtiö Alfan pääomistaja Mihail Fridman, jonka omaisuuden arvoksi lehti laskee 13,3 miljardia dollaria eli 11,8 miljardia euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat