Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA:n mielestä Venäjä teki provokaation,Venäjästä USA ylireagoi

Ulkomaat
 

Pietari/Washington

Venäjä

Venäjän puolustusministeriön mukaan amerikkalainen alus purjehti Kaliningradin edustalla keskiviikkona venäläisen Su-24-koneen koulutus- ja harjoitusreitillä ja Venäjän Itämeren-laivaston tukikohdan ”operatiivisessa läheisyydessä”.

Ministeriön mukaan tukikohta oli 70 kilometrin päässä. Puolustusministeriön tiedotuspäällikön, kenraalimajuri Igor Konašenkovin mukaan Moskovassa ei ymmärretä ”amerikkalaisten kollegoiden raivokkaita reaktioita” välikohtauksen vuoksi.

”Periaate amerikkalaisen aluksen vapaasta purjehdusoikeudesta ei kumoa periaatetta Venäjän koneiden oikeudesta vapaaseen lentoon”, Konašenkov sanoi venäläisille tiedotusvälineille. Hän korosti lentäjien väistäneen amerikkalaisalusta ”turvallisuusmääräysten mukaisesti” heti, kun nämä olivat saaneet näköyhteyden alukseen.

Yhdysvallat

Valkoisen talon mukaan venäläishävittäjien käytös Itämerellä on ”provokaatio”, joka oli tarkoitettu amerikkalaisille ”varoitukseksi”. Uutiskanava CNN:n mukaan amerikkalaisviranomaiset ovat huolissaan, että läheltä tehdyt ohitukset voivat johtaa vakavaan onnettomuuteen.

Itämeren välikohtaus on saanut rajoitetusti huomiota amerikkalaismediassa. The Wall Street Journal -lehti kirjoitti tapauksesta sisäsivuillaan. Lehden mukaan välikohtaus saattaa kertoa kasvavista jännitteistä Itämerellä. Sen mukaan Venäjä provosoitui siitä, että Yhdysvallat liittolaisineen ovat viime aikoina jahdanneet venäläisiä sukellusveneitä Itämerellä.

Amerikkalaisten mukaan venäläissukellusveneitä on Itämerellä enemmän kuin kertaakaan kylmän sodan päätyttyä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat