Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pakolaismies tuomittiin itsemurhan yrityksestä sakkoihin Naurun saarella

Ulkomaat
 

Pakolaismies tuomittiin itsemurhan yrityksestä Naurun saarella olevalla pakolaisleirillä, kertoo uutistoimisto AFP.

Australian yleisradioyhtiö ABC:n mukaan iranilaismies Sam Nematia oli pidetty Australian rahoittamalla pakolaisleirillä lähes kaksi vuotta ennen kuin hänen annettiin asettua yhteisöön.

Myöhään tammikuussa Naurun poliisi saapui Nibokin pakolaisleirille poistaakseen Nematin ja hänen tyttärensä Aysan, koska he olivat muuttaneet leirille toisesta laitoksesta ilman lupaa.

Nemati kertoi televisioyhtiölle, että Aysa ei pitänyt vanhasta keskuksesta ja halusi olla muiden lasten kanssa, jotta he voisivat leikkiä yhdessä.

Kun viranomaiset yrittivät viedä heidän omaisuutensa, Nemati ahdistui ja yritti riistää oman elämänsä. Mies vietiin sairaalaan ennen kuin hän sai syytöksen itsemurhan yrityksestä.

Syyttäjät vaativat Nematille 1–2 kuukautta vankilatuomiota väittäen, että kovaa rangaistusta tarvittiin pelotteena niille, jotka yrittävät toimia itsetuhoisesti ”saadakseen sen, mitä he haluavat”. Nemati sai tiettävästi kuitenkin 200 Australian dollarin (noin 136 euron) sakot.

”Tämä on vastenmielistä. Naurun hallitus on syyttänyt itsemurhayrityksestä pakolaista, koska hän yritti riistää oman henkensä”, Australian vihreiden senaattori Sarah Hanson-Young twiittasi myöhään perjantaina.

Naurun hallituksen lausunnon mukaan Nemati rikkoi Naurun lakia.

Doctors for refugees -järjestön Barri Phatarfod kertoi ABC:lle, ettei itsemurhakysymysten käsitteleminen ole oikeusjärjestelmän asia.

”On täysin sopimatonta väittää itsemurhaa rikokseksi. Se osoittaa, että Australian hallituksen lausunto siitä, että Naurulla olevia ihmisiä kohdellaan samoin kuin ihmisiä kohdellaan Australiassa, on suoranainen valhe”, hän sanoi.

”Missään muualla Australiassa ihmistä ei koskaan syytettäisi itsemurhan yrityksestä”, Phatarford jatkoi.

Australian ankaran maahanmuuttopolitiikan vuoksi Australiaan veneellä yrittävät turvapaikanhakijat käännytetään takaisin tai lähetetään Tyynenmeren leireille Naurulle ja Papua-Uusi-Guineaan. Turvapaikanhakijoita pidetään saarilla toistaiseksi, kun heidän pakolaishakemuksiaan käsitellään.

Turvapaikanhakijoita on kuitenkin estetty asettumasta Australiaan, vaikka heidät olisi todettu pakolaisiksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat