Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkin presidenttiä pilkannut saksalais­koomikko vetäytyy televisiosta

Jan Böhmermann ilmoitti lauantaina ohjelmansa jäävän tauolle. Päivää aiemmin Saksan hallitus oli päättänyt, että hän joutuu rikostutkintaan.

Ulkomaat
 
MORRIS MAC MATZEN / Reuters
Jan Böhmermann on Saksan tunnetuin koomikko.
Jan Böhmermann on Saksan tunnetuin koomikko. Kuva: MORRIS MAC MATZEN / Reuters

Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoğanin pilkkaamisesta rikostutkinnan kohteeksi joutunut saksalaiskoomikko Jan Böhmermann on päättänyt panna suositun satiiriohjelmansa tauolle.

Böhmermann kertoi lauantaina Facebook-sivullaan keskeyttävänsä Neo Magazin Royalen tuotannon toistaiseksi. Ilmoituksen sävyä voi luonnehtia pisteliääksi.

”Nyt paikallinen yleisö ja internet voivat keskittyä aidosti tärkeisiin asioihin, kuten pakolaiskriisiin, kissavideoihin ja [saksalaisen näyttelijän ja mallin] Sophia Thomallan rakkauselämään”, Böhmermann kirjoittaa.

Saksalaiskoomikko sai osakseen kansainvälistä huomiota, kun hän esitti maaliskuun lopussa ohjelmassaan Erdoğanista pilkkarunon, jossa presidenttiä kutsuttiin muun muassa eläimiinsekaantujaksi, kurdien potkijaksi ja auttamattomaksi typerykseksi.

Erdoğan suuttui runosta ja teki koomikosta rikosilmoituksen. Pitkän pohdinnan jälkeen Saksan hallitus päätti perjantaina, että Böhmermann joutuu rikostutkintaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat