Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Belgian sisäministeri vertasi Molenbeekin siirtolaislähiötä syöpään

Ministeri Jan Jambon syyttää lehtihaastattelussa Brysselin Molenbeekin asukkaita hyökkäyksistä poliisia vastaan.

Ulkomaat
 
FRANCOIS LENOIR / Reuters
Belgian sisäministeri Jan Jambon.
Belgian sisäministeri Jan Jambon. Kuva: FRANCOIS LENOIR / Reuters

Belgian sisäministeri Jan Jambon sanoi lauantaina lehtihaastattelussa, että ”merkittävä” osa muslimiväestöstä juhli terrori-iskuja, uutistoimisto AFP kertoo.

Ei ole selvää, mihin Jambon viittasi. Hän ei yksiselitteisesti puhunut maaliskuussa 32 ihmistä surmanneista terrori-iskuista Brysselin lentokentälle ja metroon.

”Merkittävä osa muslimiyhteistöstä tanssi, kun iskut tapahtuivat”, Jambon sanoi De Standaard -sanomalehden haastattelussa.

Jambon myös syytti Brysselin siirtolaisvaltaisen Molenbeekin alueen muslimiasukkaita hyökkäyksistä poliisia vastaan viime kuussa.

”He heittelivät kiviä ja pulloja poliisia ja toimittajia päin Salah Abdeslamin pidätyksen aikana. Tämä on todellinen ongelma. Terroristit voimme ja poistaa yhteiskunnasta. Mutta he ovat vain mätäpaise. Alapuolella on syöpä, joka on paljon vaikeampi hoitaa. Me voimme tehdä sen, mutta se ei tapahdu yhdessä yössä”, Jambon sanoi AFP:n mukaan.

Jambon sanoi, että radikalisoitumisen vaara kolmannen ja neljännen polven siirtolaisissa on ”liian syvälle juurtunut”, koska Belgia on ”liian monien vuosien ajan ohittanut varoitusmerkit”.

Belgian hollanninkielisen osan Flanderin itsenäisyyttä ajavan puolueen edustaja Jambon on herättänyt puheillaan kohua aiemminkin.

Puolueensa johtoon astuttuaan Jambon antoi lehtihaastattelussa natsien yhteistoimintamiehiä ymmärtäneitä lausuntoja. ”Yhteistoiminta oli virhe, mutta ihmisillä oli siihen syynsä”, Jambon sanoi. Hän pyysi anteeksi opposition vaadittua sitä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat