Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksan entinen liittokansleri Helmut Kohl tyrmää seuraajansa Angela Merkelin pakolaispolitiikan

”Euroopasta ei voi uutta kotia maailman miljoonille hädänalaisille ihmisille”, Kohl kirjoittaa sanomalehti Tagesspiegelin mukaan.

Ulkomaat
 
TOBIAS SCHWARZ / Reuters
Saksan entinen liittokansleri Helmut Kohl Berliinissä kesäkuussa 2013.
Saksan entinen liittokansleri Helmut Kohl Berliinissä kesäkuussa 2013. Kuva: TOBIAS SCHWARZ / Reuters

Saksan entinen liittokansleri Helmut Kohl arvostelee kovasanaisesti Euroopan rajojen avaamista valtaville pakolaismäärille.

”Ratkaisu piilee muilla alueilla. Se ei ole Euroopassa. Euroopasta ei voi uutta kotia maailman miljoonille hädänalaisille ihmisille”, Kohl, 86, kirjoittaa kirjansa Aus Sorge um Europa uuden unkarinkielisen käännöksen esipuheessa, josta saksalainen sanomalehti Tagesspiegel julkaisee sunnuntaina lyhennetyn version.

Kirja on ilmestynyt saksaksi vuonna 2014. Sen nimen voisi kääntää suomeksi ”Huolissaan Euroopasta”.

Tagesspiegelin mukaan kritiikki kohdistuu nykyiseen liittokansleriin Angela Merkeliin ja hänen liberaaliin pakolaispolitiikkaansa, vaikkei Kohl mainitse seuraajaansa nimeltä.

Hannibal Hanschke / Reuters
Helmut Kohl ei mainitse pakolaispoliittisissa kannanotoissaan Angela Merkeliä nimeltä, mutta arvostelun kohde on helppo päätellä.
Helmut Kohl ei mainitse pakolaispoliittisissa kannanotoissaan Angela Merkeliä nimeltä, mutta arvostelun kohde on helppo päätellä.

Kohl on selvästi myös huolissaan Eurooppaan tulijoiden erilaisista kulttuureista ja uskonnoista. Lisäksi hän puhuu Merkelin linjan jyrkästi tuominneesta Unkarin pääministeristä Viktor Orbánista ystävänään.

Kohlin on määrä tavata Orbán tiistaina Budapestissa tämän kotona.

Entinen liittokansleri Kohl on esiintynyt vain harvoin julkisuudessa vetäydyttyään vuonna 2002 päivänpolitiikasta.

Vuonna 2008 Kohl kaatui kotonaan pahasti ja sai sairaalaan jouduttuaan aivohalvauksen. Siitä asti hän on ollut pyörätuolissa ja kärsinyt puhevaikeuksista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat