Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA syyttää venäläishävittäjää koneensa häirinnästä Itämerellä – Venäjän mukaan kaikki tapahtui sääntöjen mukaan

Jännitteet Itämeren yllä jatkuvat. Venäläinen hävittäjäkone häiritsi Yhdysvaltain tiedustelukonetta Itämeren yllä, kertoi Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon.

Ulkomaat
 
Pentagonin video venäläishävittäjien uhittelusta USA:n sotalaivalle
Pentagonin video venäläishävittäjien uhittelusta USA:n sotalaivalle
Pentagon ja Valkoinen talo julkaisivat videon, jossa näkyy miten venäläiskoneet tekivät Itämerellä tiistaina useita "simuloituja hyökkäyksiä" kohti Yhdysvaltojen USS Donald Cookia. Vaikka Suhoi 24 -rynnäkkökoneilla ei ollut näkyvää ulkoista aseistusta, tapahtui niiden ylilento hyvin läheltä amerikkalaisten sota-alusta.

Venäjän puolustusministeriö kiisti sunnuntaina tiedot, joiden mukaan sen hävittäjä olisi käyttäytynyt vaarallisesti torstaina Itämerellä kohdatessaan yhdysvaltalaisen tiedustelukoneen.

Venäjän puolustusministeriön sunnuntaina iltapäivällä lähettämä tiedote oli vastaus Yhdysvalloille, jonka puolustusministeriö kertoi lauantaina venäläisen Su-27-hävittäjän käyttäytyneen ”vaarallisesti ja epäammattimaisesti” kohdatessaan Yhdysvaltain RC-135-mallisen koneen.

”Yhdysvaltain kone toimi kansainvälisessä ilmatilassa, eikä missään vaiheessa poikennut Venäjän alueelle”, Pentagonin tiedottaja Laura Seal kertoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

”Tämä vaarallinen ja epäammattimainen välikohtaus ilmassa voi johtaa kaikkien siihen osallistuvien osalta vakaviin ongelmiin ja loukkaantumisiin”, Seal sanoi.

Yhdysvaltain puolustusministeriön Euroopan joukkojen tiedottaja Danny Hernandez kertoi uutiskanava CNN:lle, että venäläiskone oli lähimmillään 15 metrin päässä yhdysvaltalaiskoneen siivenkärjestä.

Hernandezin mukaan venäläiskone teki sen jälkeen niin sanotun ”tynnyrikierron”. Tynnyrikierto on kiertoliike, jossa toisen koneen yli lennetään pyörähtäen, jotta näköyhteys säilyy koko ajan.

Hernandezin mukaan venäläiskone lensi yhdysvaltalaiskoneen yli vasemmalta oikealle.

Venäjän puolustusministeriön edustaja Igor Konašenkov ilmoitti sunnuntaina, että kaikki sujui kansainvälisten sääntöjen mukaan.

Konašenkovin mukaan Venäjän ilmatorjunta havaitsi torstaina tuntemattoman koneen lähestyvän Venäjän rajaa. Paikalle lähetettiin Su-27-hävittäjä, joka tunnisti koneen yhdysvaltalaiseksi tiedustelukoneeksi.

”Saatuaan näköhavainnon venäläisen Su-27-koneen kanssa tiedustelukone RC-135U vaihtoi kurssiaan poispäin Venäjän rajasta”, Konašenkov sanoi tiedotteen mukaan.

Torstainen tapahtuma sattui vain vähän sen jälkeen, kun Yhdysvallat oli raportoinut Venäjän häiritsevistä lennoista Itämerellä.

Pentagon ilmoitti keskiviikkona, että venäläishävittäjät ovat koukkineet useita kertoja lähellä Yhdysvaltain USS Donald Cook -sota-alusta Itämerellä.

Alus liittyy Yhdysvaltain rakentamaan ohjuspuolustusjärjestelmään, jota Venäjä vastustaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat