Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vuonna 1955 varastettu postimerkki löytyi – tänä päivänä satojen tuhansien dollarien arvoinen

Jenny-merkki maksoi julkaisuvuonnaan 1918 vain 24 senttiä.

Ulkomaat
 
Tom Williams
Vuonna 1918 painettu ”ylös alaisin oleva Jenny” valmistettiin juuri toimintansa aloittaneen Yhdysvaltain lentopostin kunniaksi.
Vuonna 1918 painettu ”ylös alaisin oleva Jenny” valmistettiin juuri toimintansa aloittaneen Yhdysvaltain lentopostin kunniaksi. Kuva: Tom Williams

Kallisarvoinen ”ylösalaisin oleva Jenny” -postimerkki on löytynyt kuusi vuosikymmentä sen jälkeen, kun postimerkki varastettiin keräilijän kokoelmasta, kertoo Fox News.

Maailman kuuluisimpiin postimerkkeihin lukeutuva Jenny varastettiin vuonna 1955 kolmen muun samanlaisen merkin kanssa keräilijän kokoelmasta. Neljän merkin lohko oli lainassa amerikkalaisella leimamerkkien keräilijöiden yhdistyksellä American Philatelic Societylla, kun ne varastettiin vitriinistä Norfolkissa Virginiassa.

Siinä missä kaksi merkeistä löydettiin yli 30 vuotta sitten, toisista kahdesta ei ole saatu havaintoja, kunnes Jenny toimitettiin huhtikuussa New Yorkin huutokauppakamariin ja todennettiin aidoksi.

Postimerkit American Philatelic Societylle lainannut, vuonna 1980 kuollut mies antoi oikeudet varastetuista postimerkeistä yhteisölle, jolla on siteitä Amerikan filateeliseen tutkimuskirjastoon.

”Se on yksi tunnetuimmista rikoksista postimerkkien historiassa, ja nyt palapelin puuttuva palanen on jälleen paikoillaan”, sanoo tutkimuskirjaston johtaja Scott English.

Postimerkin mahdollinen lähettäjä, Britanniassa asuva kaksikymppinen mies kertoo perineensä postimerkin isoisältään ja tienneensä siitä vähän. Viranomaiset ovat pyytäneet huutokaupanpitäjiä säilyttämään brittimiehen nimen salassa.

Tänä päivänä satojen tuhansien dollarien arvoinen Jenny-merkki maksoi julkaisuvuonnaan 1918 vain 24 senttiä.

Postimerkki löysi tiendä populaarikulttuuriin elokuvien kautta. Esimerkiksi vuoden 1985 elokuvassa Brewster’s Millions Richard Pryorin hahmo käyttää postimerkkiä lähettääkseen kortin. Postimerkki on vilahtanut myös Simpsoneissa, jossa Homer Simpson löytää kokonaisen arkin postimerkkejä kirpputorilta, mutta jättää ne ostamatta. Yhdysvaltain postilaitos julkaisi Jennystä muistomerkin vuonna 2013.

Alun perin postimerkki valmistettiin juuri toimintansa aloittaneen Yhdysvaltain lentopostin kunniaksi.

Jotkin merkit painettiin kuitenkin virheellisesti siten, että merkin keskellä oleva kuva Curtiss JN-4 -lentokoneesta on ylösalaisin. Fiksu asiakas onnistui kuitenkin ostamaan sadan postimerkin arkin, ennen kuin virhettä huomattiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat