Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiinan valtiovarain­ministeri suomii Trumpin talouslinjauksia: ”Järjenvastainen tyyppi”

Lou Jiwein mukaan Yhdysvallat ei ole oikeutettu johtoasemaansa, jos maa ottaa käyttöön Donald Trumpin ehdottaman kauppapolitiikan, Wall Street Journal kertoo.

Ulkomaat
 
JASON LEE / REUTERS
Kiinan valtiovarainministerin moitteet ovat poikkeus valtion aiempaan hiljaiseen suhtautumistapaan Yhdysvaltain presidentinvaaleja koskien.
Kiinan valtiovarainministerin moitteet ovat poikkeus valtion aiempaan hiljaiseen suhtautumistapaan Yhdysvaltain presidentinvaaleja koskien. Kuva: JASON LEE / REUTERS

Kiinan valtiovarainministeri Lou Jiwei suomi Yhdysvalloissa republikaanien presidenttiehdokkuutta tavoittelevaa Donald Trumpia sunnuntaina, kutsuen Trumpia ”järjenvastaiseksi tyypiksi”, kertoo talouslehti The Wall Street Journal.

Loun mukaan Yhdysvallat ”ei ole oikeutettu johtoasemaansa”, jos maa ottaa käyttöön Trumpin ehdottaman kauppapolitiikan.

Trump on puhunut 45 prosenttiin saakka yltävistä tulleista kiinalaisille tuotteille. The Wall Street Journalin haastattelussa Lou sanoo, että Yhdysvallat rikkoisi velvoitteitaan Maailman kauppajärjestölle. Trump on vedonnut, että nykyisenlaisina kauppasopimukset antavat Kiinalle epätasa-arvoisen etulyöntiaseman.

Lou sanoo, että Yhdysvallat ja Kiina ovat molemmat riippuvaisia toisistaan ja maiden välinen kauppasota heikentäisi molempien taloutta.

Kauppasotaa pidetään yhtenä vaihtoehtona, jos Trumpin ajamat uudistukset hyväksyttäisiin. Minnesotan yliopiston vieraileva professori Juhana Aunesluoma kommentoi asiaa HS:lle maaliskuussa.

Nykyisten sopimusten muuttaminen Trumpin toivomilla neuvotteluilla olisi Aunesluoman mielestä äärimmäisen vaikeaa.

”Yhdysvallat ei voi sanella oman tuontinsa ehtoja niin, ettei se vaikuttaisi maan omien vientihyödykkeiden menekkiin”, Aunesluoma sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat