Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ukraina tuomitsi kaksi venäläistä sotilasta 14 vuodeksi vankeuteen

Tuomioistuimen mukaan venäläissotilaat syyllistyivät ”terroristiseen hyökkäykseen” Itä-Ukrainassa.

Ulkomaat
 
VALENTYN OGIRENKO
Venäläiset sotilaat Jevgeni Jerojef (vas.) ja Aleksandr Aleksandrov pidätettiin Itä-Ukrainassa lähellä Luhanskia viime toukokuussa.
Venäläiset sotilaat Jevgeni Jerojef (vas.) ja Aleksandr Aleksandrov pidätettiin Itä-Ukrainassa lähellä Luhanskia viime toukokuussa. Kuva: VALENTYN OGIRENKO

Ukrainalainen tuomioistuin on tuominnut kaksi venäläistä sotilasta 14 vuodeksi vankeuteen.

Kolmen tuomarin antamassa tuomiossa sanotaan, että kersantti Aleksandr Aleksandrov ja kapteeni Jevgeni Jerofejev ovat osallistuneet ”aggressiiviseen sotaan” Ukrainaa vastaan sekä ”terroristiseen hyökkäykseen” Itä-Ukrainassa, kertoo uutistoimisto AFP.

Venäjä on kiistänyt lähettäneensä joukkojaan avustamaan Itä-Ukrainan kapinallisia. Venäjä on sanonut, että Aleksandrov ja Jerofejev olivat poistuneet erikoisjoukkojen yksiköstään ja ovat osallistuneet sotaan omin päin.

Miehet jäivät kiinni lähellä Luhanskia vuosi sitten toukokuussa. Uutistoimisto Reutersin haastattelussa Aleksandrov on sanonut kokevansa Venäjän hylänneen hänet täysin.

Vangittujen venäläissotilaiden tapaus on saanut mediassa erityisen paljon huomiota, sillä Ukraina on toivonut voivansa vaihtaa heidät Venäjän vangitsemiin ukrainalaisiin.

Tunnetuin Venäjän vangitsema ukrainalainen on lentäjä Nadija Savtšenko, jonka Venäjä tuomitsi maaliskuussa 22 vuodeksi vankeuteen osallisuudesta kahden venäläisen toimittajan tappamiseen.

Ukraina ja länsimaat ovat pitäneet oikeudenkäyntiä poliittisena.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat