Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Islam-vastaisen Pegida-liikkeen perustaja oikeudessa vihapuheesta Saksassa

Pegida-liikkeen perustaja Lutz Bachmann vastaa syytteisiin Facebook-päivityksistä, joissa hän kutsui pakolaisia ”karjaksi” ja ”saastaksi”.

Ulkomaat
 
Jens Meyer / Reuters
Muukalaisvihamielisen Pegida-liikkeen perustaja Lutz Bachmann odotti oikeusistunnon alkua Dresdenissä lähes koko otsan peittävät lasit silmillään.
Muukalaisvihamielisen Pegida-liikkeen perustaja Lutz Bachmann odotti oikeusistunnon alkua Dresdenissä lähes koko otsan peittävät lasit silmillään. Kuva: Jens Meyer / Reuters

Saksan islaminvastaisen ja muukalaisvihamielisen Pegida-liikkeen perustaja vastaa tiistaina oikeudessa syytteisiin vihapuheesta, uutistoimisto AFP kertoo.

Pegidan perustaja Lutz Bachmann kutsui pakolaisia muun muassa ”karjaksi” ja ”saastaksi” sosiaalisessa mediassa.

Syytteet Bachmannia vastaan nostettiin lokakuussa sarjasta päivityksiä, jotka levisivät laajalle Facebookissa.

Bachmann julkaisi kommenttinsa vuonna 2014 hieman ennen kuin Pegida järjestäytyi liikkeeksi, jonka jokamaanantaiset mielenosoitukset keräsivät jopa 25 000 osallistujaa.

Syytteiden mukaan Bachmannin kommentit ovat ”hyökkäys pakolaisten ihmisarvoa vastaan.” Jos Bachmann todetaan syylliseksi, hän voi saada kolmesta kuukaudesta viiteen vuoteen kestävän vankeustuomion.

Bachmann on aiemmin tuomittu pahoinpitely-, huume- ja omaisuusrikoksista.

Oikeudenkäynti pidetään tiukkojen turvatoimien vallitessa Dresdenissä entisen Itä-Saksan puolella. Dresden on Pegidan syntymäpaikka, jossa vastustetaan tiukasti kansleri Angela Merkelin turvapaikkapolitiikkaa.

Pegida on akronyymi sanoista ”Isänmaalliset eurooppalaiset länsimaailman islamisaatiota vastaan.”

Vuonna 2015 alkanut liike oli nuupahtamassa muun muassa siksi, että Bachmannin rasistiset kommentit ja poseeraaminen Hitler-tyylisissä viiksissä ja kampauksissa vieraannuttivat ihmisiä. Satojentuhansien turvapaikanhakijoiden tuleminen nostatti liikkeen uudelleen suosioon.

Saksassa poliittinen ilmasto on Merkelin avointen ovien politiikan vuoksi yhä erittäin kireä.

Myös oikeistopopulistinen AfD-puolue ratsastaa islaminvastaisuudella. Viikonloppuna puolueen varapuheenjohtaja ja europarlamentaarikko Beatrix von Storch kutsui islamia ”poliittiseksi ideologiaksi, joka on yhteensovittamaton Saksan perustuslain kanssa.

Muun muassa Euroopan neuvoston puheenjohtaja Thorbjørn Jagland kutsui AfD:n lausuntoja eurooppalaisten arvojen vastaisiksi.

Saksassa on neljä miljoonaa muslimiasukasta.

”Ensimmäistä kertaa sitten Hitlerin Saksassa on puolue, joka mustamaalaa ja joka uhkaa kokonaisen uskonnollisen yhteisön olemassaoloa”, Saksan muslimineuvoston puheenjohtaja Aiman Mazyek sanoi.

Kaveh Rostamkhani
Pegida-liikkeen perustaja Lutz Bachmann piti puhetta Dresdenissä joulukuussa 2014.
Pegida-liikkeen perustaja Lutz Bachmann piti puhetta Dresdenissä joulukuussa 2014.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat