Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiina tuomitsi miehen kuolemaan valtio­salaisuuksien vuotamisesta

Mies oli Kiinan mukaan luovuttanut ulkomaiselle vakoiluorganisaatiolle noin 150 000 salaista asiakirjaa.

Ulkomaat
 
JASON LEE / Reuters
Sotilas Kiinan kansankongressin rakennuksen edustalla Pekingissä.
Sotilas Kiinan kansankongressin rakennuksen edustalla Pekingissä. Kuva: JASON LEE / Reuters

Kiinalaismies on tuomittu kuolemaan yli 150 000 salaisen asiakirjan vuotamisesta nimeämättömälle vieraalle valtiolle, kertoo uutistoimisto Reuters.

Asiasta kertoi Kiinan valtiontelevisio poikkeuksellisen yksityiskohtaisesti. Tämänkaltaisista tapauksista Kiina ei yleensä tiedota julkisesti.

Kiinan television uutisen mukaan mies työskenteli valtionhallinnossa mutta sai potkut, ”koska oli huono työntekijä”.

Mies raivostui erottamisestaan ja tarjoutui myymään ”ulkomaiselle vakoiluorganisaatiolle” työssään haltuunsa saamiaan asiakirjoja.

Hän tapasi kontaktejaan Hongkongissa ja Kaakkois-Aasiassa ja luovutti näille noin 150 000 salaista asiakirjaa, jotka käsittelivät Kiinaa johtavaa kommunistista puoluetta, sotilasasioita ja taloutta.

Uutisessa ei kerrottu, oliko mies jo teloitettu tai milloin hänet teloitetaan. Hänen kerrottiin joutuneen pidätetyksi vuonna 2011, kun hänen toistuva matkustelunsa ja yllättävä rikastumisensa alkoi herättää huomiota.

Kiinan laki valtiosalaisuuksista on erittäin lavea. Valtiosalaisuuksiksi saatetaan luokitella teollisuuden tuotantotietoja ja poliitikkojen syntymäpäiviä.

Tietoja saatetaan myös julistaa salaisiksi jälkeenpäin.

Myös kuolemantuomioiden määrä on Kiinassa valtiosalaisuus, ja julkisesti ilmoitettujen teloituksien määrä on murto-osa kaikista teloituksista.

Ihmisoikeusjärjestöjen arvion mukaan Kiina teloittaa vuosittain useita tuhansia ihmisiä, enemmän kuin kaikki muut maat yhteenlaskettuna.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat