Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Belgia: Isisin Eurooppaan lähettämistä uusista taistelijoista on ”merkkejä”

Espanja kertoi pidättäneensä Palma de Mallorcalla marokkolaisen miehen Isisin värväriksi epäiltynä.

Ulkomaat
 
YVES HERMAN / Reuters
Belgian erikoisjoukkojen sotilas vartioi torstaina oikeustaloa, jossa oli käynnissä Belgian iskuihin osallisiksi epäillyn kahden miehen vangitsemisoikeudenkäynti.
Belgian erikoisjoukkojen sotilas vartioi torstaina oikeustaloa, jossa oli käynnissä Belgian iskuihin osallisiksi epäillyn kahden miehen vangitsemisoikeudenkäynti. Kuva: YVES HERMAN / Reuters

Belgia aikoo pitää terroriuhkatasonsa toiseksi korkeimmalla eli kolmannella tasolla.

Belgian viranomaiset sanoivat tiistaina saaneensa ”merkkejä” siitä, että ääri-islamilainen Isis on lähettänyt taistelijoitaan Eurooppaan ja Belgiaan, uutistoimisto Reuters sanoi.

Belgia laski uhkatasoaan neliportaisella asteikolla kolmoseen jo kaksi päivää Brysselin maaliskuun 22. päivän iskujen jälkeen.

”On merkkejä siitä, että Isis on lähettäny taistelijoita Eurooppaan, ja uhkatasoa ei olla laskemassa”, Belgian kriisikeskuksen tiedottaja sanoi Reutersille.

Espanja ilmoitti tiistaina pidättäneensä Palma de Mallorcan lomasaarella marokkolaismiehen, jonka epäillään värvänneen taistelijoita Isisille, uutistoimisto AFP kertoi.

Mies oli poliisin mukaan houkutellut jihadisteja Syyriaan ja Irakiin ”kannustaen ja varustaen heidän matkaansa konfliktialueelle, jotta he voivat liittyä Isisiin”.

Espanjan poliisi kertoo suhteellisen usein pidättäneensä ihmisiä yhteyksistä terroristijärjestöihin, mutta on epäselvää, kuinka moni on todella pidetty kiinniotettuna.

Viime vuonna Espanjan sisäministeriö ilmoitti pidättäneensä noin sata jihadistiksi epäiltyä.

Saksalainen sanomalehti Bild kertoi tiistaina suunnitelmasta, jonka mukaan Isis suunnittelisi terrori-iskua Espanjan lomarannoille. Ei ole tiedossa, liittyykö tämä Espanjassa tehtyyn terroripidätykseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat