Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Belgia: Isisin uusista taistelijoista ”merkkejä”

Espanja kertoi pidättäneensä Isisin värväriksi epäillyn.

Ulkomaat
 
YVES HERMAN / Reuters
Sotilas vartioi torstaina oikeustaloa, jossa oli käynnissä Belgian iskuihin osallisiksi epäillyn kahden miehen vangitsemisistunto.
Sotilas vartioi torstaina oikeustaloa, jossa oli käynnissä Belgian iskuihin osallisiksi epäillyn kahden miehen vangitsemisistunto. Kuva: YVES HERMAN / Reuters

Belgia aikoo pitää terroriuhkatasonsa toiseksi korkeimmalla eli kolmannella tasolla.

Belgian viranomaiset sanoivat tiistaina saaneensa ”merkkejä” siitä, että ääri-islamilainen Isis on lähettänyt taistelijoitaan Eurooppaan ja Belgiaan, uutistoimisto Reuters kertoi.

Belgia laski uhkatasoaan neliportaisella asteikolla kolmoseen jo kaksi päivää Brysselin maaliskuun 22. päivän iskujen jälkeen.

”On merkkejä siitä, että Isis on lähettänyt taistelijoita Eurooppaan, ja uhkatasoa ei olla laskemassa”, Belgian kriisikeskuksen tiedottaja sanoi Reutersille.

Espanja ilmoitti tiistaina pidättäneensä Palma de Mallorcan lomasaarella marokkolaismiehen, jonka epäillään värvänneen taistelijoita Isisille, uutistoimisto AFP kertoi.

Mies oli poliisin mukaan houkutellut jihadisteja Syyriaan ja Irakiin ”kannustaen ja varustaen heidän matkaansa konfliktialueelle, jotta he voivat liittyä Isisiin”.

Espanjan poliisi kertoo suhteellisen usein pidättäneensä ihmisiä yhteyksistä terroristijärjestöihin, mutta on epäselvää, kuinka moni on todella pidetty kiinniotettuna.

Viime vuonna Espanjan sisäministeriö ilmoitti pidättäneensä noin sata jihadistiksi epäiltyä.

Saksalainen sanomalehti Bild kertoi tiistaina suunnitelmasta, jonka mukaan Isis suunnittelisi terrori-iskua Espanjan lomarannoille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat