Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Raúl Castro jatkaa toisen kauden Kuuban puoluejohdossa – nuorta polvea ei nostettu vieläkään johtotehtäviin

Joukko vuoden 1959 vallankumouksen veteraaneja piti paikkansa tärkeimmissä tehtävissä. Monet nyt uudelleenvalituista ovat yli 80-vuotiaita.

Ulkomaat
 
Kuuban presidentti Raúl Castro (2. oik.) esitteli puoluekokousväelle veljensä Fidel Castron (2. vas.), Kuuban edellisen presidentin.
Kuuban presidentti Raúl Castro (2. oik.) esitteli puoluekokousväelle veljensä Fidel Castron (2. vas.), Kuuban edellisen presidentin.

Raúl Castro jatkaa toisen kauden Kuuban kommunistisen puolueen johdossa, puoluekokous Havannassa ilmoitti tiistaina.

Kommunistien puoluekongressi pidetään viiden vuoden välein. Raúl Castron valinta puolueen pääsihteeriksi oli itsestäänselvä.

Kokoukselta odotettiin kuitenkin merkkejä muun puoluejohdon nuorennusleikkauksesta. Sitä ei tullut.

Joukko vuoden 1959 vallankumouksen veteraaneja piti paikkansa tärkeimmissä tehtävissä. Monet nyt uudelleenvalituista ovat yli 80-vuotiaita.

Raúl Castro itse on ehdottanut ylimmälle johdolle 70 vuoden ikärajaa ja toimikausien rajaamista, mutta on korostanut, ettei uudistuksissa pidä hätäillä. Seuraava puoluekongressi pidetään vuonna 2021.

Puoluekongressin nyt tehdyt päätökset korostavat sitä, ettei Kuuban sosialistisen järjestelmän johtamisessa ole odotetavissa suuria muutoksia ainakaan niin kauan kuin Castron veljekset elävät.

Entinen pitkäaikainen presidentti ja puoluejohtaja Fidel Castro on nyt 89-vuotias, ja pikkuveli Raúl Castro 84-vuotias.

Myös Fidel Castro nähtiin osallistumassa puoluekokoukseen tiistaina, uutistoimisto Reuters kertoi.

Raúl Castro peri kommunistisen puolueen pääsihteerin tehtävän sairastelleelta veljeltään vuonna 2006. Ensin tehtävä oli virkaatekevä. Vuonna 2011 hänet valittiin pysyväksi puoluejohtajaksi ensimmäiselle viisivuotiskaudelle.

Raúl Castro toimii myös Kuuban presidenttinä, mutta valtionjohtajan virkaa pidetään sosialistisessa järjestelmässä merkitykseltään vähäisempänä kuin puoluejohtajan.

Raúl Castro on avannut keskusjohtoista taloutta, sallinut vapaampaa matkustamista ja poistanut sääntelyä esimerkiksi kulutuselektroniikan ostamisesta.

Puoluekongressi hyväksyi 50 uutta talousreformia, mutta useimmista ei kerrottu yksityiskohtia.

Huomattavimpia uusia ajatuksia on suunnitelma rakentaa 108 000 uutta hotellihuonetta 14 seuraavan vuoden aikana. Tarkoitus on vastata turistien kasvavaan kysyntään.

Maaliskuussa Raúl Castro otti vastaan Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman historiallisella vierailulla, joka vauhditti pitkäaikaisten vihollisten suhteiden lämmittämistä.

Puoluekongressin puheessaan maanantaina Castro kuitenkin korosti Kuuban torjuvan yritykset muuttaa sosialismia ulkoapäin. Hänen mukaansa Yhdysvallat pyrkii horjuttamaan Kuuban järjestelmää tukemalla nousevaa yksityisyritysten sektoria.

”Kuubalaisten pitää olla ”varuillaan enemmän kuin koskaan”, Castro sanoi The New York Timesin mukaan.

Castron veljekset johtivat yhdessä Ernesto ”Che” Guevaran kanssa Kuuban kommunistijoukot vallankumoukseen vuonna 1959.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat