Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trumpin kannattaja New Yorkissa: Isisiä vastaan voidaan iskeä ydinasein

Ulkomaat
 
Staten Island on Trumpin valtakunta
Staten Island on Trumpin valtakunta
Lyhyt lauttamatka Manhattanilta vie republikaanien saarelle. Toimittaja ja kuvaaja Laura Saarikoski. Leikkaus Terhi Liimu.

Staten Island, New York

”Muslimit eivät halua, että on muita uskontoja. Kristittyjen pitäisi kääntyä muslimeiksi tai heidän kaulansa katkaistaan”, sanoo newyorkilainen äänestäjä Chris Szymanski, 62.

”Saatamme joutua käyttämään taktisia ydinaseita Isistä vastaan ja tappaa terroristien perheet.”

Näin jalokiviliikkeen omistaja Szymanski vastasi tiistaina kysymykseen, miksi hän kannattaa presidentiksi republikaani Donald Trumpia.

”Ellei Trumpia valita presidentiksi, meidän täytyy juoda pullo vodkaa ja käydä hautausmaalle makaamaan. Ilman Trumpia Yhdysvallat on loppu. Meillä ei ole enää kulttuuria, ei koulutusta, vaan pelkkiä huumeita, pelkkää korruptiota.”

Szymanski itse on syntyisin puolalainen. Hän asui Ruotsissa, kunnes sinne alkoi virrata hänen mielestään liikaa muslimisiirtolaisia, ja muutti Yhdysvaltoihin.

”Minulla ei ollut mitään, ja nyt minulla on menestyvä bisnes! Ihan kuin Trumpilla.”

New Yorkin tunnetaan vapaamielisenä suurkaupunkina ja demokraattien tukialueena. Poikkeus on Staten Islandin kaupunginosa: puolen tunnin lauttamatkan päässä Manhattanilta on suhteessa enemmän republikaaneja kuin muualla New Yorkin kaupungissa.

Tiistaina jopa 80 prosenttia Staten Islandin republikaaneista äänesti Trumpia.

Monet Staten Islandin asukkaista ovat irlantilais- ja italialaistaustaisia valkoisia ja suhteellisen heikosti koulutettuja. Nämä ryhmät suosivat Trumpia muuallakin maassa.

”Kannatan Trumpia, koska hän on ainoa, joka ei kerjää rahaa muilta”, sanoi eläkeläinen Bob Brown, 71, Staten Islandilla.

Barack Obama on marxilainen, tai ainakin oli yliopistossa. Trump ei käytä edes alkoholia tai kahvia, vaan tekee kovasti töitä.”

Brown sanoo etsivänsä töitä, koska kansaneläkkeellä ei tule toimeen. Hänestä Yhdysvaltain pitäisi irtisanoutua kaikista vapaakauppasopimuksista, jotta amerikkalaisille riittäisi töitä.

Myös Trumpin tiukka siirtolaispolitiikka miellyttää myös Brownia.

”Siirtolaisia käytetään meidän tappamiseemme. Terrori-iskut Euroopassa todistavat tämän. Tuleen pitää vastata tulella.”

Brown toivoo ja Szymanski uskoo, että Trumpista tulee Yhdysvaltain seuraava presidentti. ”[Demokraatti] Hillary Clintonissa on vakavia vikoja. Hän ei pysty pitämään kurissa edes omaa aviomiestään, miten sitten koko maata?” kysyy Szymanski.

Trumpin republikaanihaastaja Ted Cruzin mahdollisuuksiin Szymanski ei usko.

”Hänellä on aivan liian äärimmäisiä mielipiteitä.”

ANDREW KELLY / Reuters
Republikaaniehdokas Donald Trump äänesti Manhattanilla New Yorkissa tiistaina paikallista aikaa.
Republikaaniehdokas Donald Trump äänesti Manhattanilla New Yorkissa tiistaina paikallista aikaa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat