Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

New Yorkin äänestyksessä sotkuja – 125 000 äänestäjää katosi listoilta

Myös äänestyspaikkojen aukiolossa ollut ongelmia. Viranomainen moitti vaalilautakunnan toimintaa ”kaoottiseksi”.

Ulkomaat
 

Epäselvyydet äänestyksessä varjostivat New Yorkin osavaltio tärkeitä esivaaleja, kertoo uutistoimisto Reuters.

Ainakin 125 000 ihmisen nimi oli kadonnut äänestäjäluetteloista New Yorkin kaupungissa, viranomaiset vahvistivat keskiviikkoyönä Suomen aikaan.

New Yorkin kaupungin tilintarkastusvirasto määräsi selvityksen vaalilautakunnan toimista, kun kävi ilmi, että ihmisten nimiä oli poistettu äänestäjäluettelosta.

Viraston johtaja Scott Stringer sanoi lausunnossaan New Yorkin asukkaiden menettäneen luottamuksen vaalilautakuntaan. Hänen mukaansa lautakunnan toiminta on ollut ”epäjärjestäytynyttä, kaoottista ja tehotonta”.

Stringerin työ on toimia kaupungin hallinnon ylimpänä valvontaviranomaisena.

Hän viittasi myös muihin ongelmiin: äänestyspaikkojen vähäiseen henkilökuntaan, myöhään avattuihin äänestyspaikkoihin ja toimimattomiin äänestyslipunlukijoihin.

Yleisen syyttäjän virasto on saanut ainakin 400 puhelua äänestäjiltä, jotka ovat valittaneet ongelmista, kertoi The Wall Street Journal -lehti.

Lehti kertoi esimerkkinä Brooklynin kaupunginosassa äänestäneestä Jon Dieringeristä. Hänen saavuttua äänestyspaikalle, ovi oli kiinni ja virkailijat kertoivat, ettei heillä ole avainta.

Dieringeriä käskettiin tulemaan takaisin kahden tunnin päästä. Kun hän palasi, äänestyspaikan ulkopuolella oli pitkä jono. Äänestäminen vei sotkujen kera Dieringeriltä melkein kolme tuntia, The Wall Street Journal kertoi.

New Yorkin esivaaleissa äänestävät sekä demokraatit että republikaanit ehdokkaistaan presidentinvaaleihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat