Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kabulin tiistaisen terrori-iskun uhriluku jo 64

Äärijärjestö Taleban iski Afganistanin pääkaupungin keskustassa tiistaina pahimman aamuruuhkan aikaan. Itsemurhapommittaja räjäytti autonsa turvallisuusviranomaisten toimiston edustalla.

Ulkomaat
 
OMAR SOBHANI / Reuters
Pommi-iskussa loukkaantunutta miestä vietiin hoidettavaksi sairaalassa Kabulissa maanantaina.
Pommi-iskussa loukkaantunutta miestä vietiin hoidettavaksi sairaalassa Kabulissa maanantaina. Kuva: OMAR SOBHANI / Reuters

Kabulissa tiistaina tehdyn terrori-iskun uhriluku on noussut 64 kuolleeseen ja 347 haavoittuneeseen, Afganistanin sisäministeriö ilmoitti keskiviikkona.

Uhriluku on jo kaksinkertaistunut tiistaisista arvioista. Isku oli verisin yksittäinen isku Kabulissa sitten joulukuun 2011.

Sisäministeriön tiedottaja Sediq Sediqqi sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan, että valtaosa uhreista on siviilejä.

Äärijärjestö Taleban iski Afganistanin pääkaupungin keskustassa tiistaina pahimman aamuruuhkan aikaan. Itsemurhapommittaja räjäytti autonsa turvallisuusviranomaisten toimiston edustalla.

Isku tehtiin viikko sen jälkeen, kun Taleban oli aloittaneensa perinteisen keväthyökkäyksensä. Taistelut yleensä vaimenevat Afganistanin kylmän talven ajaksi.

Vuonna 2001 vallan menettänyt Taleban on taas voimistunut viime aikoina. Viime viikolla se hyökkäsi pohjoiseen Kunduzin kaupunkiin, mutta viranomaisten mukaan kaupunki vapautettiin perjantaina.

Viime syksynä Taleban onnistui valtaamaan Kunduzin kokonaan itselleen muutamaksi viikoksi.

Talebanin vahvistumiseen Afganistanissa on vaikuttanut osin se, että Pakistan on onnistunut ajamaan ison osan Taleban-taistelijoista heimoalueilta rajan yli Afganistaniin.

Talebanin menestys on lisännyt huolta, etteivät Afganistanin omat joukot pysty taistelemaan sitä vastaan yksin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat