Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU-maat antoivat suojaa 330 000 turvapaikanhakijalle vuonna 2015

Suomi myönsi turvapaikkoja tai oleskelulupia suojelun vuoksi 1 795 ihmiselle.

Ulkomaat
 
Sami Kilpiö / HS
Turvapaikanhakijoita jonottamassa valokuvaukseen SPR:n vastaanottokeskuksessa Pansiossa viime marraskuussa.
Turvapaikanhakijoita jonottamassa valokuvaukseen SPR:n vastaanottokeskuksessa Pansiossa viime marraskuussa. Kuva: Sami Kilpiö / HS

EU-maat antoivat viime vuonna jonkinlaisen virallisen suojapaikan 330 350 turvapaikanhakijalle, EU:n tilastolaitos Eurostat kertoi keskiviikkona.

Suojan saaneista turvapaikanhakijoista 246 200 sai turvapaikan, 60 700 oleskeluluvan toissijaisen suojelun perusteella ja 26 500 oleskeluluvan humanitaarisen suojelun perusteella.

Oleskeluluvan voi saada toissijaisen suojelun perusteella, kun edellytykset turvapaikaan eivät täyty, mutta hakijaa uhkaa kotimaassaan epäinhimillinen kohtelu. Humanitaarisen suojelun perusteella taas voi saada oleskeluluvan, jos toissijaisen suojelunkaan edellytykset eivät täyty, mutta paluu olisi liian vaarallinen.

Eurostatin mukaan Suomi myönsi turvapaikkoja tai oleskelulupia suojelun vuoksi 1 795 ihmiselle. Heistä 1 110 sai turvapaikan, 510 oleskeluluvan toissijaisen suojelun perusteella ja 175 oleskeluluvan humanitaarisen suojelun perusteella.

Pakolaiskriisin kärjistyminen viime vuonna näkyi myös lupien kasvuna.

Eniten turvapaikkoja ja oleskelulupia myönsi Saksa, yhteensä 148 200. Kasvua vuoteen 2014 verrattuna oli 212 prosenttia. Toiseksi eniten niitä myönsi Ruotsi, yhteensä 34 500. Kasvua edelliseen vuoteen oli 4 prosenttia. Kolmantena tuli Italia, 29 600, mikä oli 44 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna.

Turvapaikan tai oleskeluluvan suojelun vuoksi saaneista puolet oli syyrialaisia. Toiseksi eniten oli eritrealaisia ja kolmanneksi eniten irakilaisia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat