Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Putin haluaa paikkansa historiassa, mutta tietääkö hän mitä tekee? Katso HSTV:n keskustelu

HS:n keskustelutilaisuudessa toimittaja Mihail Zygar kertoi kirjastaan Putinin Venäjä – Nyky-Venäjän lyhyt historia. Venäjän presidentistä Vladimir Putinista päästiin yhteisymmärrykseen sen verran, että hän haluaa toimillaan ensisijaisesti varmistaa paikkansa historiassa.

Ulkomaat
 
HS360: Ketkä kuuluvat Putinin sisäpiiriin?
HS360: Ketkä kuuluvat Putinin sisäpiiriin?
KETKÄ kuuluvat siihen Vladimir Putinin sisäpiiriin, joka Venäjän asioista oikeasti päättää? HS:n 360-tapahtumassa aiheesta keskustelevat Putinin sisäpiiriä tutkinut venäläinen toimittaja Mihail Zygar, Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Katri Pynnönniemi, kansanedustaja ja Venäjän liike-elämän tuntija Kai Mykkänen (kok) sekä professori Irina Busygina Moskovan valtiollisesta kansainvälisten suhteiden instituutista sekä HS:n toimittajat Jussi Niemeläinen ja Petja Pelli. Tilaisuus on englanninkielinen.

Tietääkö Venäjän presidentti Vladimir Putin mitä tekee?

Tai toisin sanoen: Onko Putinilla ollut pitkän linjan strategia siitä lähtien, kun hän astui Venäjän johtoon 16 vuotta sitten?

Asiasta eivät keskiviikkona päässeet yhteisymmärrykseen moskovalainen toimittaja Mihail Zygar ja professori Irina Busygina Moskovan valtiollisesta kansainvälisten suhteiden instituutista.

Putinista keskusteltiin Sanomatalossa sen kunniaksi, että Zygarin kohuttu teos ilmestyi suomeksi nimellä Putinin sisäpiiri – Nyky-Venäjän lyhyt historia (Otava).

Kirjaansa varten Zygar haastatteli noin sataa Putinin lähipiiriin kuulunutta ihmistä.

HS:n järjestämässä keskustelutilaisuudessa olivat mukana myös Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Katri Pynnönniemi sekä kansanedustaja, Venäjä-asiantuntija Kai Mykkänen (kok).

Vilkkaimman keskustelun aiheutti Zygarin väite siitä, että Putinilla ei ole koskaan ollut muutamaa kuukautta pidemmälle ulottuvaa suunnitelmaa. Zygarin mukaan Putin johtaa vain reagoimalla muiden toimiin.

Tästä todistaa jo se, että Putin ei suunnitellut olevansa johtaja näin pitkään – koska hän ei halunnut presidentiksi lainkaan.

”Hän sanoi 2000-luvun alussa, että olisi mieluummin energiayhtiö Gazpromin johtaja kuin pääministeri tai presidentti. Ystävät muistavat, että ensimmäisen presidenttikautensa alussa hän oli epävarma eikä pitänyt työstään”, Zygar sanoo.

Professori Irina Busyginan mielestä Putin on rakentanut kestävämmän Venäjän kuin uskoisimmekaan, eikä se olisi onnistunut ilman suunnitelmaa. ”Strategia ei ole maata, vaan häntä itseään varten”, Busygina sanoi.

”Kyse on hänen paikastaan maailmassa. Putin haluaa, että historia muistaa hänet suurena valtionrakentajana. Siksi näyttää, että strategia ei ole suoraviivainen”, Busygina sanoi.

Myös Zygar sanoi, että Putin hamuaa itselleen paikkaa historiassa.

”Putin toistaa fraasia ’Toinen Jalta’ ”, Zygar sanoi.

Sillä Putin viittaa Jaltan konferenssiin, jossa toisen maailmansodan voittajavaltiot sopivat sodanjälkeisestä maailmasta helmikuussa 1945.

”Putinilla on unelma uudesta konferenssista, jossa maailma jaettaisiin etupiireihin niin kuin Stalin ja Roosevelt aikoinaan. Hän ei usko, kun hänelle vastataan, että emme enää elä etupiirien aikaa”, Zygar sanoi.

Putin ei ajattele Venäjää vaan paikkaansa historiassa
Putin ei ajattele Venäjää vaan paikkaansa historiassa
Toimittaja-kirjailija Mihail Zygar ja professori Irina Busygina keskustelivat Putinin Venäjästä Sanomatalossa keskiviikkona.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat