Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Guinean viimeinen ebola-potilas parantui ja pääsi kotiin

Ebolaepidemia oli jo julistettu päättyneeksi ennen maaliskuun tartuntoja. Nyt Guineassa ei tiedetä olevan yhtään ebolapotilasta.

Ulkomaat
 
James Giahyue / Reuters
Liberian pääkaupungissa Monroviassa huhtikuussa kuvatussa graffitissa lukee ”Mene helvettiin, ebola, äläkä tule takaisin!”.
Liberian pääkaupungissa Monroviassa huhtikuussa kuvatussa graffitissa lukee ”Mene helvettiin, ebola, äläkä tule takaisin!”. Kuva: James Giahyue / Reuters

Viimeinen tappavaa ebola-kuumetta Guineassa sairastanut potilas on parantunut täysin ja päässyt kotiin, Länsi-Afrikassa sijaitsevan Guinean terveysviranomaiset ilmoittivat keskiviikkona.

Guineassa ei tiedetä olevan yhtään ebolapotilasta, uutistoimisto AFP kertoo.

”Sairaaloissa ei ole vahvistettuja tautitapauksia, eikä Guinean ebolakeskuksessa ole epäilyjä tartunnoista”, hyväntekeväisyysjärjestö Alima ilmoitti lausunnossaan.

Guinean ebolaepidemia oli jo ehditty julistaa päättyneeksi, kun maailman terveysjärjestö WHO ilmoitti taudin palanneen lähellä Liberian rajaa olleessa kylässä maaliskuun 17. päivänä. Samana päivänä ilmoitettiin uusista tapauksista myös Sierra Leonessa.

Tämänkertainen ebolaepidemia alkoi joulukuussa 2013. Se on levinnyt Länsi-Afrikan maissa Sierra Leonessa, Guineassa ja Liberiassa. Tautiin on kuollut runsaan kahden vuoden aikana noin 11 500 ihmistä.

Epidemia on viime syksystä alkaen julistettu useaan otteeseen voitetuksi, mutta uusia yksittäistapauksia on ilmestynyt yhä uudestaan.

Ebola on kehon eritteiden välityksellä tarttuva virustauti, joka tappaa keskimäärin 50 prosenttia siihen sairastuneista. Tautiin ei ole rokotusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat