Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kanada aikoo laillistaa kannabiksen ensi vuonna

Vallassa oleva liberaalipuolue lupasi vaalikampanjassaan laillistaa myös viihdekäytön

Ulkomaat
 
CHRIS WATTIE
Kannabiksen käyttäjät järjestivät mielenilmauksen vapaamman huumepolitiikan puolesta Kanadan parlamenttitalon edessä Ottawassa keskiviikkona.
Kannabiksen käyttäjät järjestivät mielenilmauksen vapaamman huumepolitiikan puolesta Kanadan parlamenttitalon edessä Ottawassa keskiviikkona. Kuva: CHRIS WATTIE

Kanada aikoo laillistaa kannabiksen ensi vuonna. Maan hallitus ilmoitti keskiviikkona, että se on valmis tuomaan ensi keväänä lakiesityksen, jolla kannabiksen viihdekäyttö laillistetaan, kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters.

Nykyinen pääministeri Justin Trudeau lupasi jo vaalikampanjassaan viime vuonna, että liberaalipuolue laillistaa kannabiksen valtaan päästyään samaan tapaan kuin muutamat osavaltiot Yhdysvalloissa ovat jo tehneet. Nyt suunnitelmalle tuli myös aikataulu.

Kannabiksen käyttö lääkkeenä on jo laillista Kanadassa.

Trudeau on kertonut käyttäneensä kannabista itsekin muutaman kerran. Hän ei kertomansa mukaan juuri pitänyt siitä.

Kanadan terveysministeri Jane Philpott vakuutti, että hallitus aikoo varmistaa kannabiksen myynnin vain täysi-ikäisille. Philpottin mukaan hallitus aikoo myös estää sen, että rikolliset pääsisivät hyötymään kannabiksen vapaammasta myynnistä.

Kannabis on laillistettu Yhdysvalloissa Alaskan, Coloradon, Oregonin ja Washingtonin osavaltioissa sekä pääkaupunki Washingtonissa. Esimerkiksi pääkaupungissa ei ole kuitenkaan vielä sallittua käyttää kannabista julkisilla paikoilla.

Laillistukset ovat perustuneet kansanäänestyksiin. Vastaavia äänestyksiä on tulossa tänä vuonna muun muassa Massachusettsissa ja Kaliforniassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat