Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Ruotsin numeroon” vastaa satunnainen ruotsalainen – numeroon soitettu yli satatuhatta puhelua

Puheluita on tullut 176 maasta. Suomi ei näy soittajamaiden kärkisijoilla.

Ulkomaat
 

Ruotsin matkailuyhdistyksen 6. huhtikuuta käyttöön ottamaan Ruotsin numeroon (+46 771 793 336) on tullut jo yli satatuhatta puhelua. Soittoja on tullut 176 maasta.

Matkailuyhdistys kehuu Ruotsin olevan ensimmäinen maa, joka on ottanut käyttöön oman puhelinnumeron. Numero toimii siten, että kun joku Ruotsin ulkopuolelta soittaa siihen, puhelu yhdistyy satunnaisesti jollekin ruotsalaiselle jossakin Ruotsissa. Kuka tahansa Ruotsissa asuva voi rekisteröityä lähettilääksi, jolle puheluita yhdistetään. Lähettilääksi on rekisteröitynyt yli 22 000 ihmistä.

Ruotsin numeron ideana on antaa ruotsalaisille mahdollisuus ilmaista itseään ja jakaa henkilökohtainen mielipide kotimaasta. Ulkomaalaisia puolestaan halutaan auttaa löytämään Ruotsi. Esimerkiksi pääministeri Stefan Löfven on yksi puhelinlähettiläistä.

Eniten soittoja satunnaisille ruotsalaisille on tullut Yhdysvalloista, peräti 30 prosenttia soitoista. Britanniasta soitoista on tullut kuusi prosenttia. Turkista, Hollannista ja Kiinasta on tullut neljä prosenttia soitoista kustakin. Suomi ei näy soittajamaiden kärkisijoilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat